FEBO

Sponsor van Amsterdam Made

FEBO is één van de sponsors van Amsterdam Made en helpt daarmee de kleinere makers uit de regio, die nu staan waar FEBO ooit begon.

“FEBO support via Amsterdam Made de lokale makers uit Amsterdam omdat zij hoogwaardige, ambachtelijke producten leveren en de lokale economie versterken. Door samen te werken met deze lokale makers ondersteunt FEBO duurzaamheid en stimuleert zij de groei van lokale ondernemingen.”

FEBO, opgericht in 1941 onder de naam Bakkerij FEBO en later herdoopt tot Maison FEBO, is het bedrijf van banketbakker Johan Izaäk de Borst. Naast ambachtelijk brood en andere lekkernijen verdiepte Johan de Borst zich in het maken van een snack: de kroket. De vraag naar zijn vers gemaakte kroket was zo groot dat hij in 1960 stopte met de banketbakkerij en verder ging met een automatiek waar hij kroketten en andere verse snacks verkocht. Tegenwoordig telt FEBO meer dan 75 vestigingen onder leiding van de derde generatie, Dennis de Borst.

Goed ondernemerschap zit in het DNA van FEBO. Daarbij hoort ook bewust omgaan met je omgeving en relaties. FEBO gelooft in Nederlandse producten en lokale leveranciers; waarom van ver halen als het dichtbij leeft en groeit? Kwaliteit staat voorop, zij doen hieraan geen concessies. FEBO gebruikt 100% Nederlands rundvlees, al meer dan 50 jaar geleverd door dezelfde leverancier uit de buurt van Amsterdam en net als FEBO een familiebedrijf. Het rundvlees komt van koeien die grazen in de weiden van Abcoude. Alle snacks worden nog steeds volgens authentiek recept iedere ochtend vers bereid en liggen diezelfde dag in de vestigingen.

De beste tips voor startende makers van Dennis de Borst: “Voor startende bedrijven in de maakindustrie is het cruciaal om te investeren in kwaliteit en innovatie vanaf dag één. Bouw sterke en langdurige relaties op met betrouwbare leveranciers en blijf voortdurend inspelen op de veranderende behoeften van de markt. Dit legt de basis voor duurzame groei en succes.”

Hét motto van FEBO: “Het lekkerste banket voor iedereen bereikbaar maken!”