Aimmea

Damesmode

Aimmea

Amsterdam
info@aimmea.com
Naar de website

Maria van Keulen

Oprichter

Aimmea is een damesmode merk uit Amsterdam. Er zijn wat Aimmea betreft geen regels voor wat je wel of niet moet dragen, op welke leeftijd of met welke maat dan ook. Daarom zijn de ontwerpen van Aimmea ‘age-less’ en gemaakt voor alle pasvormen!

Over de maker
Eigenaresse en ontwerpster Maria is Aimmea begonnen omdat ze de kleding die ze zelf graag draagt niet zo makkelijk kon vinden in de winkelstraten. “Ik maak mijn kleding beschikbaar in grotere maten omdat mijn zusje – op de foto samen met mij in de Reguliersbreestraat – mijn muze is en deze kleding ook graag draagt in een grotere maat.”

Het productieproces en duurzaamheid
Kwaliteit en duurzaamheid zijn van groot belang voor Aimmea. Ze doen niet aan seizoensgebonden collecties, maar voegen nieuwe designs toe aan bestaande collecties, die onderling gecombineerd worden. De productie gebeurt in Europa; deels in Nederland en deels in Portugal. Daarbij worden overwegend natuurlijke stoffen uit Europa gebruikt (circulair en het milieuvriendelijke Ecovero – een alternatief voor viscose).

De kleding uit Nederland wordt gemaakt door coupeuses die vanuit huis werken in Haarlem en Tilburg. De productie in Portugal vindt op dezelfde manier plaats bij een kleiner familiebedrijf. Tot slot maakt Aimmea gebruik van klimaatneutrale verzending en milieuvriendelijke verpakkingen.

'Niet-alledaagse mode voor de niet-alledaagse vrouw'

Maria van Keulen

Oprichter