Atelier Nuna

Sustainable kidswear label

Amsterdam
Naar de website

Annewil Hokken

Eigenaar

Ge├»nspireerd door haar dochters en kleine muzes Nala & Numi maakt Annewil Hokken een kledingcollectie voor baby & kids onder de naam Atelier Nuna. Handgemaakt, upcycled en zero-waste. “Met Atelier Nuna hoop ik een beetje bij te kunnen dragen aan een duurzamere en betere wereld voor mijn dochters om in op te groeien.”

Over de maker
Annewil werkte jarenlang als model en deed een opleiding tot coupeuse. Tijdens haar eerste zwangerschap begon ze met het upcyclen van haar eigen kleding naar babypakjes. “Ik herontdekte tijdens die periode mijn liefde voor naaien en borduren. Met veel vrije tijd en een stapel kleren die ik niet meer paste, kroop ik achter de naaimachine om wat babykleding te maken voor mijn dochter. Van denim broeken tot overhemden, elk kledingstuk kreeg een tweede leven.”

Productieproces & duurzaamheid

Elk stuk is uniek en met liefde gemaakt in het atelier van Atelier Nuna in Amsterdam Noord. Alles wordt van begin tot eind door Annewil zelf gedaan. “Mijn missie is om bestaande mooie stoffen een tweede leven te geven door met patchwork nieuwe items te maken. Ik ben altijd op zoek naar mooie kledingstukken die niet meer worden gedragen. Het leukste vind ik om in mijn atelier alle stoffen bij elkaar te leggen en combinaties te maken, waarvan nieuwe items gemaakt worden.”

Twee keer per maand lanceert Annewil een drop met items die ze heeft gemaakt. Daarnaast is het ook mogelijk om als klant custom made aanvragen te doen. “Stuur me gerust een berichtje!”

Annewil Hokken

Eigenaar