Bee Inc.

Help de bij, dan helpt de bij jou!

Contactweg 47
1014 AN Amsterdam
06 519 925 51 willem@aat.nu
Naar de website

Aad Kruiswijk

Oprichter

Met bestuiving helpt de Bij ons, maar hoe helpen wij de Bij? Wat de natuur, en ook de Bij, nodig heeft is ruimte. Die is deels ontnomen door verstedelijking. Bee Inc. bouwt aan de Nieuwe Wildernis met designhotels.

350 bijensoorten
Wist je dat er driehonderdvijftig bijensoorten in Nederland leven, waarvan er maar één steekt en honing maakt? De wilde Bij, ook wel solitaire Bij genoemd, zoekt haar stuifmeel in een straal van 200 meter en legt haar eitjes op dat stuifmeel in gevonden holtes. Dit is een ander proces dan bij de sociale Bij waartoe de honingBij behoort. Omdat de wilde Bij puur voor stuifmeel in plaats van nectar komt is deze de betere bestuiver.

Met name de solitaire Bij kampt met een echt Amsterdams probleem: een tekort aan huisvesting. BureauAat zorgt met Bee Inc. Bijenhotels dat deze dakloze Bijen een veilige verblijfplaats krijgen. De hotels hebben we in twee vormen de Kristal voor aan de muur en de Burcht die in de vrije omgeving staat.


BijenKristal

Bijenhotels
De Bijenhotels bieden de juiste nestruimte en daarmee een manier om te overleven in de stedelijke omgeving waarbij de vorm de functie volgt. Niet alle vlakken zijn recht afgewerkt en zijn taps aflopend. De gaten die erin geboord zijn, lopen daardoor als vanzelf schuin omhoog om te zorgen dat ze droog blijven. Bij de Burcht geeft dit de bijzondere Obeliskvorm.

Amsterdam speelt een grote rol voor Bee Inc. De productie vindt plaats van bomen uit de regio. Bovendien hebben de Amsterdamse schoolkinderen uit groep 7 van Bee Inc. bijenles gekregen, aan de hand van het speciaal ontwikkelde lespakket dat ze alles leert over de wilde Bij versus de honingBij.

Toekomst Bee Inc.
Aad weet zeker dat zijn bedrijf Bee Inc. in de toekomst kan groeien: ‘Het gaat slecht met de Bij en dus is de juiste huisvesting hard nodig! Mensen en overheden beginnen steeds meer in te zien dat er nu echt oplossingen moeten komen om de biodiversiteit in ons ecosysteem gezonder te maken.

Interesse?
Het BijenKristal is te vinden onderaan deze pagina en kun je direct kopen via de maker. De BijenBurcht is een specialistisch product en vraagt om extra uitleg over bijvoorbeeld de levertijd, plaatsing en het gebruik. Bij interesse en/of vragen kun je mailen naar willem@aat.nu.

Aad Kruiswijk

Oprichter