Boeren van Amstel

Natuurzuivel

Korte Dwarsweg 8
Ouderkerk aan de Amstel
hallo@boerenvanamstel.nl
Naar de website

Boeren van Amstel

De boeren

€25.000

Weidevogelfonds

Boeren van Amstel produceert lokale natuurzuivel waarmee ze de biodiversiteit in het Amstelland optimaliseren. Van iedere verkochte liter Volle melk, Halfvolle melk, Roomyoghurt en Boerenyoghurt dragen ze in samenwerking met de Vogelbescherming Nederland 2 cent af aan het Weidevogelfonds.

Over de makers
De Boeren van Amstel zetten zich al jaren in om de weidevogels zoals de Grutto, Kievit en Tuureluur hun jonkies veilig te laten grootbrengen in het Amstelland. Een optimale biodiversiteit is daarbij van groot belang en om die te kunnen waarborgen, brengen de boeren hun eigen natuurzuivel op de markt. Inmiddels gaan er per week zo’n 20.000 pakken natuurzuivel de stad in. De 18 boeren die van hun vak houden, liefde voor de natuur hebben en toegewijd zijn aan het behoud van groen dicht bij de stad werken daartoe nauw samen met een commercieel team dat de verkoop, marketing en de distributie verzorgt.

Het productieproces
Twee keer per week krijgt Boeren van Amstel de orders van hun klanten, zoals Albert Heijn en horeca groothandels. Vervolgens wordt uitgezocht bij welke van de aangesloten boeren ze de beste melk kunnen ophalen. Deze melk wordt in de fabriek verwerkt tot volle/halfvolle melk en yoghurt en wordt dan verdeeld over de klanten.

Duurzaamheid
De boeren plegen extra natuurprestaties voor de weidevogels. Ze werken samen met de Vogelbescherming Nederland aan extensivering (minder koeien), later maaien, plas dras (waterplassen op het weiland), natuurvriendelijke oevers en biodiversiteit. Elke boer wordt gemonitord op deze prestaties en naarmate hij beter scoort, krijgt hij meer uit het Weidevogel fonds.

De duurzame én heerlijke producten van Boeren van Amstel zijn in verschillende horecazaken en supermarkten te koop. Meer info vind je hier.

'Duurzaam is pas echt duurzaam als het ook langdurig is.'

Boeren van Amstel

De boeren

€25.000

Weidevogelfonds