Botanica Aroma

Handgemaakte geurkaarsen

Puck Verhaart

Oprichter

Botanica Aroma maakt handgemaakte geurkaarsen. De kaarsen zijn voorzien van houten lonten waardoor er een gezellige, knetterende sfeer ontstaat.

Over de maker
De reis van Puck naar de start van Botanica Aroma startte toen ze 17 was. Ze verliet de middelbare school, vastbesloten om haar passies na te streven, beginnende met een opleiding aan de fotografieschool. Tijdens deze leerzame reis kwam ze een maker tegen die haar introduceerde in de boeiende wereld van kaarsen. Puck werd direct verliefd op dit ambacht. Geïnspireerd door deze nieuwe passie maakte ze een businessplan en  schreef zich in voor een business school. Vandaag de dag is ze cum laude afgestudeerd aan deze business school en runt ze met trots haar bedrijf: Botanica Aroma.

Productieproces
Elk product van Botanica Aroma is handgemaakt, geïnspireerd door botanische esthetiek. Het productieproces van de Botanica Aroma kaarsen begint met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke ingrediënten zoals sojawas en vegan oliën. Deze worden gesmolten, gemengd met de gekozen geuren en met de hand in de potjes gegoten. Nadat de kaarsen zijn uitgehard, worden ze met de hand gecontroleerd, gelabeld en verpakt in milieuvriendelijke materialen, wat resulteert in hoogwaardige en duurzame geurkaarsen die een warme sfeer in huis brengen.

Duurzaamheid
De geurkaarsen zijn duurzaam vanwege het gebruik van natuurlijke ingrediënten – zoals sojawas en vegan oliën – in plaats van synthetische stoffen zoals paraffine. Er worden houten lonten gebruikt in plaats van katoenen lonten, wat resulteert in schonere verbranding en minder afval. Bovendien streeft Botanica Aroma naar het gebruik van herbruikbare, recyclebare of biologisch afbreekbare verpakkingen, waardoor de kaarsen een milieuvriendelijke keuze zijn.

'We zijn trots op onze toewijding aan niet-giftige, veganistische en duurzame creaties.'

Puck Verhaart

Oprichter