Dikhoeve

Boerderijzuivel

Nieuwe Gouw 51
Ransdorp
info@dikhoeve.nl
Naar de website

Willem

Kaasmaker

Laura

Kaasmaker

Dikhoeve is een boerderij net buiten Amsterdam, omringd door de weilanden van Waterland, waar heerlijke zachte koe- en schapenmelkkazen worden gemaakt. Alles, van melken tot kaasmaken, gebeurt op de boerderij met veel liefde voor het vak, de natuur, en de dieren.

Over de makers
Boeren Willem en Alexander Kuiper vormen het hart van Dikhoeve. Met hun creativiteit en ondernemerschap zorgen ze voor het land en de dieren, waardoor elke dag melk van hoge kwaliteit beschikbaar is. Kaasmakers Willem en Laura beheersen de kunst van het kaasmaken en de affinage, de rijping van de kaas, tot in de finesses. Ze weten precies wanneer de kaas op zijn best is, wat essentieel is voor de unieke smaak van de kazen.

schapen boerderij dikhoeve

Productieproces
De kazen worden gemaakt van volle, romige koe- en schapenmelk op een ambachtelijke manier, met de hand. De Fries-Zeeuwse melkschapen grazen in de lente op vers gras en krijgen in de winter een speciaal dieet van ingekuild gras, krachtvoer en bierbostel van Brouwerij ’t IJ. De koeien, van het zeldzame Witrik-ras, grazen zoveel mogelijk op de weides, wat bijdraagt aan de gezonde samenstelling van de melk. Dit alles resulteert in kazen die zowel romig als vol van smaak zijn.

Duurzaamheid
Dikhoeve hecht veel waarde aan de voeding en het welzijn van de dieren, wat bijdraagt aan de unieke smaak van hun kazen. De schapen krijgen biologisch voer en de koeien grazen op weides die op een duurzame manier worden beheerd. De melk is rijk aan vet en eiwitten, wat bijdraagt aan de kwaliteit van de kazen. Het gebruik van lokale ingrediënten en een ambachtelijke bereidingswijze onderstrepen de duurzaamheid van de producten.

Willem

Kaasmaker

Laura

Kaasmaker