Dots & Freckles

Colourful clay earrings

Bianca Hauke

Oprichter & maker

Bij Dots & Freckles vind je vrolijke, gekleurde oorbellen gemaakt van polymeerklei. De oorbellen zijn heel licht, waardoor ze de hele dag gedragen kunnen worden. Echte statement items om een simpele outfit iets bijzonders te geven.

Over de maker
Dots & Freckles werd in 2021 opgericht door Bianca Hauke, die naast haar kantoorbaan graag iets creatiefs wilde doen. Nooit had ze verwacht dat het binnen een jaar haar fulltime baan zou worden. Wat begon met een aantal bestellingen van familie en vrienden is uitgegroeid tot een merk dat deel heeft genomen aan de Amsterdamse kerstmarkt en pop up shops in de 9 Straatjes en inmiddels ook een online shop heeft.

Productieproces &  duurzaamheid
Alle creaties worden door Bianca zelf in Amsterdam gemaakt. Het polymeerklei koopt ze lokaal in (het liefst in ‘Dutch style’; op de fiets!). Het zachte klei geeft ze vorm met behulp van 3D-geprinte cutters. Na het kleuren en vormgeven worden ze op dezelfde manier gebakken als andere aardewerkproducten. Daarna worden ze gepolijst en samengevoegd tot oorbellen. Met als doel om zo min mogelijk verspilling te veroorzaken, worden de kleinste stukken klei weer in een andere creatie verwerkt.

De creaties van Dots & Freckles zijn gemaakt om lang mee te gaan en fast fashion tegen te gaan. Het materiaal verkleurt niet, waardoor de oorbellen jarenlang gedragen kunnen worden.

'Be bold and set a statement everyday!'

Bianca Hauke

Oprichter & maker