Gin 1689

Authentieke gin in een hedendaags jasje

Oderweg 1
1043 AG Amsterdam
06 521 146 03 info@gin1689.com
Naar de website

Alexander & Patrick

Eigenaren

In 1689 reisde Willem van Oranje vanuit Nederland naar Londen, met een Hollands drankje – gin – mee. Veilig om nu te zeggen, het werd een groot succes! In 2016 maakten twee vrienden uit Amsterdam dezelfde reis, geïnspireerd om dezelfde gin te maken, gemaakt volgens het originele recept uit 1689; opnieuw een hit. De twee vrienden ontdekten een van de allereerste gin-recepten in de archieven van de British Library en hebben het weer tot leven gebracht als Gin 1689. De Dutch Dry en Queen Mary Pink Gin Edition zijn een voorproefje van de echte authentieke gin. En ze zijn het wachten van 300 jaar zeker waard.

1689 Dutch Dry Gin
Gin 1689 Dutch Dry Gin is, zoals z’n naam doet vermoeden, een échte Nederlandse gin. Dit is gin met een verhaal geïnspireerd op de ambacht van drie eeuwen geleden. Toen Willem van Oranje de koning van Engeland, Ierland en Schotland werd, nam hij gin – of de voorloper hiervan die wij als jenever kennen – mee overzees. Deze oer-Hollandse werd drank uiterst populair en leerde de lokale bevolking kennismaken met Nederlands vakmanschap.Door een bijzondere ontdekking in een Britse bibliotheek kwam de receptuur van deze historische drank aan het licht. Hierdoor besloten de makers van Gin 1689 dit verhaal nieuw leven in te blazen met deze gin als resultaat. Dit gebeurde in samenwerking met firma Herman Jansen uit Schiedam. Deze gin is onder andere op basis van jeneverbessen, kweeperen, appels, citroen en nootmuskaat vervaardigd.

1689 Queen Mary Pink Gin
De nieuwste sensatie op gin gebied is Gin 1689 Pink Gin. Deze wordt ook wel de “Queen Mary” editie genoemd, naar de vrouw van Willem van Oranje de Derde die in 1689 gin groot heeft gemaakt in Engeland. Deze premium pink gin is de allereerste pink gin uit Nederland. Als basis voor de pink wordt de “originele” Gin 1689 gebruikt. Deze wordt gedestilleerd met framboos en aardbei.

Alexander & Patrick

Eigenaren