Kywie

Houdt cool koel

Amsterdam
06 519 921 73
Naar de website

Saskia Nooij

Oprichter

Kywie houdt cool koel… met wijnkoelers van schapenvacht, uit Nederland welteverstaan! Kywie maakt voor alle denkbare dranken koelers en thermoskannen (ineen). De toepassingen variëren van champagne en wijn tot waterflessen, bekers, glazen, blikjes en babyflessen.

Over de maker
Saskia Nooij heeft haar kennis over vachten en de isolerende werking hiervan van huis uit meegekregen. “Mijn opa had tot begin jaren ’80 een bontzaak in de PC Hooftstraat in Amsterdam. Hiervan heb ik veel geleerd, waaronder één van de belangrijkste wijsheden waarop Kywie is gebaseerd: schapenvacht houdt warm warm, en koud wat koud moet blijven!’ Na ruim 15 jaar ervaring in Sales en Marketing, besloot Saskia haar achtergrond en kennis te combineren en Kywie op te richten.


Productieproces & duurzaamheid
Saskia heeft de ambitie om elke Nederlander kennis te laten maken met Kywie en vervolgens Europa te veroveren. Kywie streeft er hierbij naar om haar ecologische footprint zo laag mogelijk te houden. Duurzaamheid is belangrijk voor Kywie. Dit uit zich zowel in de toegepaste materialen als in gebruik van het product. Texels schapenvacht is een Nederlandse grondstof. Het looien wordt uitgevoerd conform strenge Nederlandse regelgeving. En dan het gebruik. De wollen binnenkant houdt de drank op temperatuur. Hierdoor zijn koelelementen overbodig en hoeft de wijn niet in en uit de koelkast geplaatst te worden. Dit bespaart energie voor zowel de koelkast als de consument!

Amsterdam is de geboortegrond van haar opa, haar ouders en haarzelf. ‘Dit is de inspirerende plek waar alles ontstaan is en van waaruit het bedrijf geleid wordt. De schapenvacht wordt lokaal bewerkt en aan elkaar gestikt conform het ontwerp van Kywie. Dit alles wordt onder de rook van Amsterdam gedaan.’

'Schapenvacht houdt warm warm, en koud wat koud moet blijven!'

Saskia Nooij

Oprichter