Lucas van Hapert

Zeefdrukken, kalenders & kaarten

Lucas van Hapert
Oude Kraan
Arnhem
contact@lucasvanhapert.nl
Naar de website

Lucas van Hapert

Maker

Lucas van Hapert is grafisch ontwerper en maakt onder andere zeefdrukken, kalenders en kerstkaarten. Het is ook mogelijk om zeefdrukken in opdracht te laten maken.

Over de maker
Tijdens zijn studie grafisch ontwerp raakte Lucas van Hapert al nieuwsgierig naar de techniek van zeefdrukken en sloeg aan het experimenteren. Na zijn afstuderen in 2010 aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht is hij direct voor zichzelf begonnen. Hij zette zijn enthousiasme voor de zeefdruktechniek in voor het maken van stadsgezichten. Dat begon met zeefdrukken van Utrecht en breidde zich later uit naar andere steden.

De mooiste afbeeldingen werden gebundeld tot een verjaardagskalender. Deze kalenders zijn er inmiddels van Utrecht, Nijmegen, Haarlem, Groningen, Arnhem, Rotterdam en Amsterdam.

Het productieproces & duurzaamheid
Het ontwerpen van alle kaarten en het zeefdrukken doet Lucas zelf, de zeefdrukken met behulp van inkt op waterbasis. De kalenders en kerstkaarten worden ergens anders in Nederland gedrukt. Elke zeefdruk wordt in gelimiteerde oplage uitgegeven en is genummerd.

'Ik kan deze series eindeloos blijven uitbreiden, omdat er al zoveel moois is én bijkomt.'

Lucas van Hapert

Maker