MeuQ Design

Woonaccessoires, spellen en originele gifts

MeuQ Design Verlichting
Barndegat 8
Zaandam
info@meuqdesign.nl
Naar de website

Silvan & Ties

Oprichters

Ben je op zoek naar woonaccessoires, spellen en originele gifts met een duurzame tint? MeuQ Design ontwerpt en produceert alles lokaal in eigen huis, met passie voor duurzaamheid, oog voor de eindgebruiker en zoveel mogelijk van reststromen.

Over de makers
Meuq Design is ontstaan vanuit de passie van Silvan Glorie en Ties Westerhuis; twee jonge industrieel ontwerpers met een liefde voor materialen, het maakproces en duurzaamheid. Silvan en Ties begonnen met het ontwerpen van diverse producten voor verschillende bedrijven en industrieën en zijn daarnaast actief in de interieurproducten. “We zagen hoeveel restafval er wordt geproduceerd. Zonde! Met deze gedachte zijn we aan de slag gegaan, in eerste instantie om er voor onszelf voor te zorgen onze stroom restmaterialen te reduceren. Dit bleek heel goed te kunnen door het maken van unieke, handige en uitdagende gifts en spellen vanwege de grootte van dit soort producten.’’

Het productieproces

Vanuit hun atelier en werkplaats in Zaandam ontwerpen en maken Ties en Silvan hun producten met een verhaal en een duurzaam randje. Het productieproces is een fusie van digitale productietechnieken en traditionele ambacht. Veel van de producten worden met een lasersnijder verwaardigd en vervolgens met de hand geassembleerd.

Duurzaamheid
MeuQ Design is continu op zoek naar consistente reststromen van hout en kunststof plaatmateriaal, om dit vervolgens om te toveren in bijzondere producten die meerwaarde bieden voor de gebruiker. Ben of ken jij een leverancier van reststromen? Neem dan contact op met Silvan en Ties! Zij zorgen er graag voor dat er minder afval ontstaat en er minder nieuwe grondstoffen hoeven te worden aangebroken.

Silvan & Ties

Oprichters