MIRK

Fair fashion

MIRK Fair Fashion
Hardebollenstraat 11
Utrecht
Naar de website

Mirjam Pater

Oprichter & maker

Bij MIRK Fair Fashion vind je duurzame slow fashion met een goed verhaal. Handgemaakte kwaliteitskledingstukken uit eigen atelier die je met plezier meer dan één seizoen draagt.

Over de maker
Door haar geschiedenis in de theaterwereld had Mirjam Pater veel materiaal over dat ze graag wilde hergebruiken. Dat resulteerde in een winkel met een eigengemaakte kledingcollectie van die materialen, onder de naam MIRK. De intieme boetiek is te vinden in de Hardebollenstraat in Utrecht. Mirjam maakt alle items zelf, met de hand, op één naaimachine. Ook kunnen alle items op maat gemaakt worden. MIRK is daarmee een prachtig voorbeeld van een écht slow-fashion label.

Productieproces
Het atelier van Mirjam zit in de winkel en is dus volledig transparant. Mirjam maakt alles zelf. Er hangt een kleine maatserie in de rekken. Zit jouw maat er niet bij, dan kan ze het ontwerp voor je op maat maken. Daar hoef je niet langer dan een week op te wachten. Een bestaand ontwerp kan ook voor je gecustomized worden.

Duurzaamheid
Alle stoffen voor de collectie van MIRK zijn bewust gekozen en zo duurzaam mogelijk. Niet alleen gebruikte theaterkostuums worden gebruikt, maar ook dekens, slaapzakken en restanten van operaproducties. In haar ontwerpen verspilt Mirjam zo min mogelijk stof en omdat ze in kleine maatseries produceert en de rest op maat maakt, is er geen sprake van overproductie.

'Less is definitely more!'

Mirjam Pater

Oprichter & maker