NOV­­ÈMBRE

Handcrafted baskets & velvet bags

Amsterdam
+31612512535 info@novembreatelier.com
Naar de website

Tamara Botter

Oprichter

NOVÈMBRE is een creatief atelier voor conscious art direction & styling en handgemaakte producten, gevestigd in Amsterdam. De manden en tassen van NOVÈMBRE zijn gemaakt van natuurlijke, gerecyclede en bewuste materialen, waarbij ethisch produceren en ambacht centraal staan.

Over de maker
Door haar werk als art director en stylist voor diverse magazines en merken liep oprichtster Tamara Botter tegen de continu wisselende trends aan. Tamara richtte NOVÈMBRE op als tegenhanger van de fast fashion ketens die domineren. Met NOVÈMBRE ontwerpt ze unieke, volledig duurzame producten, gemaakt van natuurlijke, gerecyclede stoffen. Tijdloze tassen en baskets van velours, wilg en bamboe hengsels, geïnspireerd door Parijs, de 70’s en Jane Birkin. Haar missie is het inspireren om bewust te consumeren door middel van merk- en materiaalkeuzes in styling en productontwikkeling.

Productieproces & duurzaamheid
De ethische tassen worden lokaal en met de hand gemaakt in het partner atelier van NOVÈMBRE: Atelier Made Here, door kleermakers met een vluchtelingenachtergrond. De stoffen zoekt en cureert Tamara zelf. Alle velours tassen worden gemaakt van vintage gordijnen en overgebleven restanten uit de stoffengroothandels. De stoffen worden gestoomd of gewassen en naar het atelier gebracht, waar de tassen handmatig worden genaaid. De manden worden gemaakt van geteelde wilgentakken, die worden gevlochten. De tassen worden geproduceerd in limited editions en zijn daardoor uniek en extra duurzaam. Met het opnieuw uitvinden van (oude) ambacht door ethisch en lokaal te produceren wil Tamara het verschil maken in de overconsumptie in de fashion industry.

Online shop 
De tassen van NOVÈMBRE zijn op de webshop te vinden. Daarnaast is er een Boutique Boat op de Plantage Muidergracht, waar je op afspraak langs kunt komen.

Tamara Botter

Oprichter