Ore Design

dining traditions

Heetenseweg 29A
Heeten
Naar de website

Mannie en Frans

Makers

Ore Design richt zich op accessoires en gereedschappen voor een goed en puur leven. In hoofdlijnen bestaat de collectie uit The Ore Nutcracker (notenkraker), The Ore Opener (opent kroonkurken en meer), The Ore Cheeser (kaasmes) en The Ore Glow (kandelaren).

Over de makers
Mannie Klijn Velderman en Frans Kortenhorst zetten hun kennis en ambacht in om producten te ontwerpen. Gemaakt om te gebruiken en verliefd op te worden, geven ze aan. Frans is ontwikkelaar in de Werktuigbouw- en Innovatie. Mannie is Industrieel Fotografe en Grafisch Ontwerper. Ore Design is ontstaan vanuit een combinatie van factoren: uit liefde voor goed gereedschap en een passie voor voedsel. Met The Ore Nutcracker, een notenkraker die de noot heel laat en de bast breekt, willen Mannie en Frans deze waarden uitdragen. En regelmatig komen er meer handgemaakte producten met een relatie tot voedsel en innovatie.

Het productieproces & duurzaamheid
Het begint altijd met een idee dat Mannie en Frans hebben, waarna ze een ontwerp schetsen en uitwerken in een prototype. De producties doen ze deels zelf en daarnaast worden maakbedrijven in de regio ingeschakeld. “We hebben zelf machines en werkplaatsen om hout en metaal te bewerken. Sommige onderdelen laten we elders uitsnijden uit metaal, laten we coaten, trommelen of polijsten. We hebben eigen fotostudio faciliteiten voor fotografie en video opnames.”

De producten van Ore Design worden gemaakt van volledig te recyclen materialen, waaronder hout uit eigen aanbouw (Hollands eiken) en metaal. “We leveren een duurzaam solide product dat generaties meegaat en gerepareerd kan worden.”

'Leven krijgt flow wanneer het gecombineerd wordt met goed voedsel, vriendschap en een goed milieu.'

Mannie en Frans

Makers