ReBloom Care

Duurzame tandpasta

Ouderkerk aan de Amstel
contact@rebloomcare.com
Naar de website

Jeanette Smiemans

Oprichter

ReBloom Care® is premium, plantaardige tandpasta in een glazen flesje. Het flesje is voorzien van een pomp, is navulbaar en de tandpasta is gemaakt van 99.2% natuurlijke ingrediënten.

Over de maker
Op de avond dat Jeanette haar baan bij een grote corporate had opgezegd, ging ze opgelucht naar de badkamer voor haar verzorgingsritueel. Aangekomen bij het tandenpoetsen was de tube tandpasta bijna leeg, kreeg ze het laatste beetje er bijna niet uit en vervolgens de dop er niet meer recht op. Kan dit niet makkelijker, beter voor de gezondheid en onze planeet? Dat is waarin Jeanette zich vervolgens vast ging bijten. Het vervolg? Een zoektocht naar een scheikundige om formules te ontwikkelen en een fabrikant die de papieren heeft om cosmetica op natuurlijke basis te maken. Na de ontwikkeling en het doorstaan van de diverse (veiligheids)testen is in april 2024 ReBloom Care gelanceerd.

Het productieproces
Eerst worden de tandpasta’s gemaakt bij de Nederlandse leverancier die enkel met natuurlijke ingredienten werkt. De ingrediënten worden met elkaar gemengd conform receptuur. Wanneer de tandpasta’s de juiste textuur hebben gaan ze naar de afvulband. Daar worden de glazen flesjes & de navulverpakkingen afgevuld en gecontroleerd op gewicht. Bij iedere productie worden steekproeven genomen om de kwaliteit te waarborgen. Controles op smaak, viscositeit en textuur, maar ook op de werking van het pompmechanisme. Tot slot worden de labels bevestigd en gaan de verpakkingen in een doos om verstuurd te worden.

Duurzaamheid
ReBloom Care is een premium en plantaardige, plasticvrije tandpasta in een flesje. Het glazen flesje kan bijgevuld worden met de navulverpakking die tot 4 maanden tandpasta per persoon bevat. Dit betekent een besparing van 75% plastic afval. De bruine glazen verpakkingen zijn daarnaast ook milieuvriendelijk.

'Stralend voor jou én onze planeet!'

Jeanette Smiemans

Oprichter