SA Design

Familiebedrijf in slow fashion

SA Design
Baambrugse Zuwe 149A
Vinkeveen
0654730161 info@sa-design.nl
Naar de website

Nina en Sofía

Makers

SA Design is specialist in handgemaakte tassen en accessoires met een verhaal. Een familiebedrijf in slow fashion, gerund door moeder en dochter.

Over de makers
De Spaans-Nederlandse Nina en Sofía Andrea zijn de gezichten, maar vooral ook de makers achter SA Design. SA staat voor Sofía Andrea, de initialen van dochter Sofía. Nina’s Spaanse oma was coupeuse in Madrid. Van haar heeft zij het naaivak geleerd. “Gewoon door het samen heel veel te doen, onder streng toeziend oog.” Dochter Sofía werd geboren in 2001 en bleek al snel een grote passie te hebben voor tekenen, schilderen en sieraden maken. In 2018 werd SA Design opgericht; de perfecte manier om Spanje en Nederland te combineren en als moeder en dochter samen creatief te zijn.

Het productieproces
Nina en Sofía verzorgen zelf alle stappen in het proces. Van ontwerpen tot maken, van het kiezen van materialen tot het verwerken ervan, van verzenden tot nazorg. Geen grote oplages, maar unieke items. Het ontwerpen van de tassen doen ze samen. Sofía maakt de sieraden en doet de socials en content. Nina maakt alles wat met leer te maken heeft. “Zo vullen we elkaar perfect aan.”

Duurzaamheid
SA Design werkt met leer van traceerbare afkomst en natuurlijk gelooid leer. Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van ecologisch gecertificeerde materialen, zoals het flanel van de dustbags die ze zelf maken. “We gebruiken alles van een huid en hebben bijna geen afval: van het leer dat we niet kunnen gebruiken voor een tas maken we verpakkingsmateriaal, labels en kleine lederwaren.” Wat ze niet zelf maken of kunnen maken, zoals de rieten tassen en het leer, kopen ze persoonlijk in bij andere familiebedrijven in Nederland of Spanje.

Ontdek het atelier
Wil je zien hoe ze bij SA Design werken? Het leer en het riet voelen en ruiken? De sieraden door je handen laten gaan? Je bent van harte welkom in het atelier aan de prachtige Vinkeveense Plassen.

Nina en Sofía

Makers