Sas de Vries

Handgemaakte tassen van duurzaam leer

Kleverlaan 9
Haarlem
0658714356 hello@sasdevries.nl
Naar de website

Saskia de Vries

Eigenaresse

Sas de Vries maakt handgemaakte tassen en klein lederwaren van duurzaam leer. In haar eigen collectie vind je wisselende ontwerpen van handtassen, schoudertassen, rugtassen, werktassen, avondtasjes en telefoontasjes. Zit jouw ideale tas er niet tussen? Geen probleem, ze maakt ook tassen op maat!

Over de maker
Saskia is afgestudeerd als neuropsycholoog, maar voelde al kort daarna de drang om te maken en creëeren. Ze gooide het roer om en zegde haar baan op om leerbewerker te worden. “Ik vind het ontwerpen en maken van tassen ontzettend leuk omdat het een mooie mix is van iets moois en functioneels maken. Leer is heel veelzijdig en tot nu toe kan ik er nog steeds nieuwe technieken en vaardigheden in kwijt, om zo steeds een stap verder te zetten in het vak.” In 2015 richtte Saskia haar tassenlabel Sas de Vries op. Inmiddels heeft ze een atelier en winkel in haar tiny house in Haarlem.

Het productieproces
De meeste producten die Saskia maakt, zijn in opdracht van de klant. Op basis van de wensen wordt eerst een schets gemaakt. Vervolgens wordt de tas of het accessoire door Saskia met de hand gemaakt in haar eigen leeratelier. “Een deel wordt met de naaimachine gestikt, maar een steeds groter deel van de productie is volledig handgestikt.” Ambachtelijk geproduceerd dus!

Duurzaamheid
Voor haar eigen collectie gebruikt Saskia alleen plantaardig gelooid leer met het Consorzio Vera Pella Italiana keurmerk. Dit houdt in dat het leer met respect voor mens en milieu is gelooid. “Doordat er alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke stoffen komen er geen schadelijke stoffen in het milieu en is het leer bovendien biologische afbreekbaar.” Daarnaast gebruikt Saskia leer uit restpartijen voor haar NO WASTE collectie. Ook biedt ze de optie om een item te laten maken van plantaardig gelooid leer van biologische koeien.

'Ik geloof dat je blijer wordt van spullen die met liefde en passie zijn gemaakt.'

Saskia de Vries

Eigenaresse