Stookers

Organic Gin

Herenstraat 41
1015 BZ Amsterdam
020 6239877
Naar de website

Marcel en Maarten

Founders

Dave Marsen

Founder

Stookers is een Amsterdams ginmerk en maakt bijzondere gin, momenteel in twee unieke smaken. Beide varianten zijn helemaal biologisch. Stookers Organic Black is een geurige, stevige gin op basis van zwarte thee. Stookers Organic Green is een wat zachtere gin met behoorlijk wat citrus en het ronde van groene thee.

Over de makers
Wat doe je als je van gin houdt? Als je graag dingen maakt. Als je houdt van experimenteren en van merken en communicatie? Dan lanceer je een gin! Tenminste, dat deden biochemicus Dave Marsen, voormalig superstar DJ Marcel Moulijn en communicatiestrateeg Maarten Mantje. Na tientallen pogingen, een overvloed aan experimenten met veel te veel ingrediënten en hard werken kwam STOOKERS in december 2020 op de markt.

Productieproces & duurzaamheid
Als echt Amsterdams merk staat Stookers voor smaak én duurzaamheid. Ze kiezen daarom voor biologische ingrediënten om gins te maken die zowel heerlijk als eerlijk zijn. Maarten: “We zijn biologisch omdat het kan. We stoken lokaal zodat we flexibel blijven. We zouden graag ook alles lokaal sourcen, maar met biologische botanicals is dat helaas nog niet altijd haalbaar. Toch blijven we dat zeker proberen.” Het distilleren vindt plaats bij de vrienden van Rummieclub in Diemen.

'Met Stookers laten we zien dat mogelijk is om kleinschalig een heel bijzondere biologisch gin te maken. En dat gewoon in Amsterdam.'

Marcel en Maarten

Founders

Dave Marsen

Founder