Suboro

Échte karamelsaus

Nieuwe Keizersgracht
Amsterdam
thomas@suboro.nl
Naar de website

Thomas Suboro

Oprichter

Bij Suboro vind je de eerste échte karamelsaus van Nederland. De naam Suboro is een samensmelting van de drie hoofdingrediënten: suiker, boter en room. Suboro tovert ijs, pannenkoeken, yoghurt, fruit of een andere favoriet moeiteloos om tot een next level traktatie.

Over de maker
Thomas Rameckers heeft een achtergrond als kok, voedingstechnoloog en is geïnteresseerd in alles wat met eten te maken heeft. Voor Suboro liet hij zich inspireren door Scandinavië waar karamelsaus een ‘gewoon’ product is dat op van alles wordt gegeten. “Toen ik een aantal jaar geleden in Stockholm voor het eerst een ijsje at met naast me een tube karamelsaus, vroeg ik me af: waarom hebben wij dit niet in Nederland, terwijl we zo bekend staan om onze weiland-schappen en zuivelproducten?” Thomas begon met de receptontwikkeling in 2022 – hij vindt dat de smaak voornamelijk uit de kwaliteit van de ingrediënten komt. Sinds eind 2023 kan heel Nederland genieten van Suboro.

Productieproces & duurzaamheid
Bij Suboro zijn ze trots op en transparant over hun ingrediëntkeuzes. Hierbij staan smaak, kwaliteit en minimale milieu-impact voorop. Ze werken samen met biologische boeren die de zuivel leveren. De boter en melk komen uit het Weerribben gebied en de room uit een boerderij net over de grens bij Enschede. Aan de andere kant wordt  bewust gekozen voor niet biologisch suiker, omdat het merendeel hiervan uit Azië wordt geïmporteerd.

Alle sauzen worden met de hand geproduceerd in Amstelveen. Daarnaast is er een samenwerking met Pantar voor het labelen van de flesjes. Alle flesjes zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Favoriete quote van een fan tijdens een proeverij:

'I didn't know I needed this, until now.'

Thomas Suboro

Oprichter