Sweet Heat

Hot honey

Tichelstraat 25
Amsterdam
hello@sweetheat.nl
Naar de website

Bas & Seger

Eigenaren

Bas en Seger, eigenaren van restaurant Sjefietshe in Amsterdam, zagen het succes van de pittige honing in de USA. Ze vonden het tijd om hun eigen product te maken en deze smaaksensatie naar Europa te halen. Sweet Heat hot honey is een pittige honing, bestaande uit 90% honing en 10% pepers.

Het productieproces
De hot honey wordt gemaakt van bloemenhoning en een mix van hete pepers. De honing wordt ingekocht bij sociale werkplaats De Werkbij. Verse pepers worden tot een peperpasta gemalen en die wordt een tijd op lage temperatuur door de honing geroerd. Daarna wordt alles gefilterd en kunnen de flesjes worden gevuld. Van de gefilterde peperpasta die over is, wordt een sambal gemaakt, waardoor er zero-waste wordt gewerkt.

De producten
Sweet Heat heeft 3 producten ontwikkeld:

  • De originele ‘Hot Honey’, heat level 4/10.
  • De ‘Extra Hot Honey’, dezelfde ingrediĆ«nten, maar pittiger. Heat level 6/10.
  • De ‘Hot Honey Sambal’. Deze sambal is gemaakt van de pepers die gebruikt worden om de honing te trekken. Een hete sambal die een beetje zoet begint.

De Sweet Heat producten zijn de perfecte toevoeging aan je pizza, hamburger, barbecue, gebakken kip, tofu, taco, gegrilde groenten of je ribs. Extra tip van de makers: in je cocktails of op je softijs!

'When we say hot... You say honey!'

Bas & Seger

Eigenaren