The Mayo Sisters

Sugar free, plant based mayo

Van Boshuizenstraat 339
Amsterdam
info@themayosisters.nl
Naar de website
The Mayo Sisters

Helen & Martine

Eigenaressen

De Culimayo van The Mayo Sisters is 100% plantaardig en suikervrij en gemaakt met pure natuurlijke ingrediënten. Ze zijn glutenvrij en lactosevrij, bevatten geen kleur- en smaakstoffen. Maar ze hebben wél de smaak en textuur van een echte Franse mayonaise; romig en met een zuurtje.

Over de makers
De Hissink Sisters – Helen en Martine – zijn opgegroeid in een fijne, warme Amsterdamse  familie met een cultuur van voor elkaar zorgen. Elke dag zelf heerlijk, gezond eten maken hoorde daarbij. Uit die liefde voor goed eten is in 2014 Chefs & Co ontstaan, een ouderwetse eetwinkel waar men ambachtelijke gerechten kon afhalen of laten bezorgen. Gegrilde kip, huisgemaakte appelmoes, handgesneden friet en dan natuurlijk de saus die daarbij hoort: echte mayonaise! Mensen kwamen terug en bleven terugkomen voor die heerlijk romige mayonaise met een zuurtje. Die ze ook weer voor anderen meenamen. Dat inspireerde de zussen om daarmee verder te gaan. Zo ontstond in 2016 het idee om hun mayonaise in een consumentenverpakking te maken onder de naam The Mayo Sisters. In 2020 lanceerden ze uiteindelijk de plantaardige en suikervrije variant op de Horecava in Amsterdam.

Productieproces & duurzaamheid
In hun zoektocht naar een betrouwbare producent die vanuit een ambachtelijke situatie wilde meedenken en -doen zijn Helen en Martine terechtgekomen bij de juiste producent. “Schaalbaarheid, certificering, voedselveiligheid en netwerk zijn van belang als je een merk wilt worden dat het verschil kan maken in het schap”, vertelt Helen. De mayo van The Mayo Sisters is daarnaast duurzamer dan andere mayonaises omdat er geen eieren worden gebruikt.

Ontwikkeling
De zussen hebben niet stilgezeten de afgelopen jaren. De winkel is verkocht, ze hebben een zakelijk partner gevonden die gespecialiseerd is in Foodservice &  Retail en samen zijn er inmiddels zeven smaken mayo ontwikkeld. Daarnaast lanceerden de zussen in november 2021 een familiekookboek met meer dan 40 vega(n) recepten, anekdotes en verhalen. Bestel ‘m hier!

The Mayo Sisters

Helen & Martine

Eigenaressen