Tudy’s Kitchen

Who says you can't?

De Clercqstraat 48
Amsterdam
hello@tudyskitchen.com
Naar de website

Nekeia Boone

Oprichter

Tudy’s Kitchen is een ijsmerk; black-owned en gerund door een team van powervrouwen. Het handgemaakte ijs heeft bijzondere smaken, zoals ijs met krokant gebakken kippenvel en wafels en ijs met in balsamico geroosterde bosbes en honinggeitenkaas.

Over de maker
In 2021 richtte eigenaar Nekeia Tudy’s Kitchen op. “Ik merkte op dat veel mensen in Nederland openstaan voor nieuwe en innoverende ijssmaken.” Ze wordt beïnvloed door Amsterdam en reizen, maar vooral door New York, waar ze opgroeide en geïnspireerd werd door haar oma Tudy. Die was en is dan ook de grootste bron van inspiratie voor Tudy’s Kitchen. “Haar keuken was the place to be en zij kookte op gevoel en zonder recept.” Nekeia’s first love was ijs, daarom is dat het basisproduct van Tudy’s Kitchen.

Het productieproces
Voor het bedenken van de ijssmaken gebruikt Nekeia dezelfde benadering als haar oma Tudy; instinctief en vertrouwend op haar smaak. Ze begint met experimenteren met verschillende blends en mixes, wat uiteindelijk resulteert in consistente recepten. Al het ijs van Tudy’s Kitchen wordt vervolgens handgemaakt van verse en lokale ingrediënten en verpakt in duurzaam materiaal.

De gemeenschap supporten
Met haar bedrijf wil Nekeia ook haar steentje bijdragen aan de gemeenschap. Momenteel werkt ze hard aan het opzetten van het Naomi Fonds, waarmee ze ondervertegenwoordigde groepen zoals vrouwen, LBGTQ+ en de grotere BIPOC-gemeenschappen wil helpen hun eigen merk op te bouwen.

Got a craving for something new?
Kun je niet wachten de bijzondere smaken van Tudy’s Kitchen zelf te proeven? Ga voorals langs bij SUGARBAR by Tudy’s Kitchen! Deze geweldige dedicated ice cream shop & dessert bar vind je op De Clercqstraat 48 in Amsterdam.

Nekeia Boone

Oprichter