Wild Child Cacao

100% pure cacao

Chrysantenstraat 14
Amsterdam
hello@wildchildcacao.com
Naar de website

Eva & Malou

Oprichters

Wild Child Cacao maakt 100% pure cacao met cacaobonen uit de Dominicaanse Republiek. Alle chocolade wordt vanaf de boon zelf gekraakt en gemaakt in Amsterdam.

Over de makers
Wild Child Cacao is op gericht in Amsterdam, door Malou en Eva. Beide kwamen – los van elkaar – in Costa Rica voor het eerst in aanraking met 100% cacao. Gedreven door nieuwsgierigheid verdiepten ze zich in de wereld van cacao en deden enorm veel kennis op. Toen de vrouwen elkaar in Nederland ontmoetten, was de klik er direct. Na een gezamenlijk kopje cacao werd Wild Child Cacao geboren. Malou is de ambachtelijke chocolademaker van de twee. Eva’s passie is om cacao te delen met de wereld in haar cacao trainingen, tijdens cacao ceremonies en ook online en met de buurman.

Het productieproces
Elke boon die in je kopje gaat, stroomt door Malou’s handen en wordt met de hand gekraakt in een traditionele metate uit Mexico. Daarna worden ze 24 uur (steen)gemalen en wordt het proces afgerond. Dit alles gebeurt in hun eigen Wild Child Cacao Café en winkel!

Duurzaamheid
De favoriete cacao van Malou en Eva komt de Dominicaanse Republiek. En specifieker; van de biologische boerencoöperatie genaamd Öko-Caribe. De coöperatie staat bekend om hun hoge kwaliteit cacao en de boeren worden zeer goed ondersteund. De boeren ontvangen vier keer de marktprijs van cacao, waardoor ze een duurzaam inkomen voor zichzelf en hun gezin kunnen verdienen.

Wild Child Cacao Café en winkel
Je bent meer dan welkom in Amsterdam Noord (Chrysantenstraat 14) om alle choco-creaties te proeven en te zien hoe de cacao vanaf de boon wordt gemaakt. Ook worden hier workshops gegeven en kun je de cacao aanschaffen.

'Stay Wild!'

Eva & Malou

Oprichters