Wonder Wick

Aromatherapie geurkaarsen

Andrea Prundeanu

Oprichter

Wonder Wick maakt met de hand gegoten aromatherapie geurkaarsen. Elke kaars wordt gemaakt met een specifiek doel; of het nu gaat om ontspanning, het verbeteren van je stemming of focus. Met behulp van pure essentiële oliën benutten deze kaarsen de therapeutische kracht van aromatherapie om je dagelijkse ervaringen te verrijken.

Over de maker
Andrea is de soul & spirit achter Wonder Wick. Haar reis naar de oprichting van haar bedrijf in 2023 kwam voort uit een diepe persoonlijke ervaring en haar eigen pad naar healing. Geïnspireerd door de lessen die onderweg ze leerde, creëerde Andrea Wonder Wick. Hiermee biedt ze producten aan die gericht zijn op het verbeteren van het welzijn door middel van etherische oliën en die een leven met mindfulness en zelfzorg aanmoedigen.

Productieproces
Alle essentiële oliën die voor de kaarsen worden gebruikt, worden door Andrea zelf gemengd – in plaats van kant-en-klare mengsels van leveranciers te kopen. “Mijn proces begint met het maken en testen van elke blend, wat enkele weken kan duren.” Ook de kaarsen maakt Andrea volledig zelf. “Ik giet alle kaarsen met de hand in kleine batches in mijn studio in Amsterdam, waar ik ze persoonlijk label, verpak en opsla voor de verkoop.”

Duurzaamheid
Wonder Wick benadrukt duurzaamheid door koolzaad- en kokoswas te gebruiken voor de productie van de kaarsen. Het koolzaad is afkomstig uit Europa, terwijl de kokos afkomstig is van kleine boeren in Indonesië en de Filippijnen, waarbij elke leverancier zich aan strikte duurzaamheidseisen houdt. Alle kaarsen worden geleverd in herbruikbare glazen potten met daarop een bamboe deksel.

In lijn met deze duurzame stappen is 90% van de verpakkingen gemaakt van papier. Wonder Wick biedt ook navullingen voor kaarsen, waardoor de glazen potten opnieuw kunnen worden gebruikt en verspilling wordt geminimaliseerd. Daarnaast zijn er navullingen voor theelichtjes verkrijgbaar, verpakt in kartonnen dozen en aangevuld met herbruikbare glazen bekers, verkocht in verpakkingen van vier. Dit stimuleert continu hergebruik van de glazen bekers en draagt hierdoor bij aan het verminderen van de impact op het milieu.

"Self-care is how you take your power back." — Lalah Delia

Andrea Prundeanu

Oprichter