De leukste Amsterdamse evenementen in oktober

De herfst is begonnen! En dat betekent dat er weer een aantal leuke evenementen op de agenda staan. In deze maandelijks terugkerende rubriek nemen wij je mee in de leukste (maakindustrie gerelateerde) evenementen in de stad. Van masterclasses tot maakmarkten, van workshops tot pop-ups. Pak je agenda er maar bij!

5 oktober – Opening duurzaamste chocoladefabriek van de Chocolatemakers – Westelijk Havengebied

Op 5 oktober openen de deuren van duurzaamste chocoladefabriek ter wereld. Die van de Chocolatemakers! Oprichters Enver en Rodney schatten zo’n 200.000 kilo chocolade te produceren in de fabriek, die tevens open wordt gesteld voor publiek en midden in de grootste cacaohaven van de wereld gevestigd is. Vanaf januari 2020 wordt iedere vrijdagmiddag een tour door de fabriek gehouden, waar je ziet hoe een reep chocolade tot stand komt. Kijk voor meer informatie op de website van deze chocoladehemel. Wil je graag bij de opening zijn? Houd de social media-accounts van de Chocolatemakers in de gaten voor winacties!

evenementen in oktober

27 oktober – The Maker Market – De Hallen

Ook in oktober keert The Maker Market weer terug in De Hallen in Amsterdam-West. Normaliter beslaat de markt twee dagen, maar in verband met de Denim Days is de oktober-editie slechts een dagje. Zorg er dus voor dat de markt in je agenda staat, zodat je ook in oktober weer lokaal kunt shoppen bij makers!

amsterdamse evenementen in september

2 t/m 5 oktober – Vijfjarig bestaan De Hallen – De Hallen

Het is alweer vijf jaar geleden dat de deuren van de vernieuwde tramremise in Amsterdam-West opengingen. Reden voor een feestje! Van 2 t/m 5 oktober wordt het vijfjarig jubileum gevierd met allerhande feestelijke activiteiten. De Filmhallen hebben een exclusieve filmvertoning van ‘The Art of Self-Defense, Zolder47 in Hotel de Hallen heeft de mooiste vintage items voor je klaarstaan en het team van The Maker Store en Uncover Lab maken een live muurschildering. Daarnaast zijn er rondleidingen, voorstellingen en workshops. Ook voor kinderen! Check de website voor meer info.

16 oktober – Aan tafel tegen honger – Scheepvaartmuseum

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop honger en voedselzekerheid bij iedereen op het menu staat. In het Scheepvaartmuseum gaan 500 ambassadeurs aan tafel tegen honger. Vijf bekende chef-koks (waaronder Brandt & Levie‘s Samuel Levie!) bereiden de maaltijd van de toekomst. Met vijf bijzondere gerechtjes laten ze je zien hoe jouw voedselkeuzes bijdragen aan voedselzekerheid voor iedereen. Wil jij aanschuiven? Schrijf je in op de website!

Amsterdamse evenementen

31 oktober t/m 3 november – Affordable Art Fair – Kromhouthal

Op de valreep van oktober staat er nog een fijn jaarlijks terugkerend evenement op de planning: de Affordable Art Fair. Heb jij altijd al kunst in huis willen halen, maar laat je je tegenhouden door de veelal hoge prijzen? Bij de AAF is alle kunst onder de € 7500. Daarnaast is het evenement een laagdrempelige manier om in aanraking te komen met (nieuwe) kunstenaars. Een kaartje heb je al vanaf € 10. Kijk op de website voor meer informatie en om tickets te bemachtigen.

evenementen in oktober


Evenementtip voor de maand oktober?

Organiseer jij in oktober een (maakgerelateerd) event in Amsterdam of heb jij een evenement voorbij zien komen dat niet in het lijstje van volgende maand mag ontbreken? Laat het ons weten! Stuur een mail naar agnes@amsterdammade.org.

Ben je lid van Amsterdam Made?

Neem een kijkje op onze kwartaalkalender en schrijf je in voor onze events!