De Amsterdamse Maakwereld: #12

Zoals je misschien al had gelezen, hebben zeven van onze leden vorige week het Amsterdam Made keurmerk mogen ontvangen. Monsak kreeg hem voor haar prachtige leren rugtassen, Brouwerij de 7 Deugden voor haar bieren, Tatteljee voor haar op maat gemaakte slaapzakken, Frites uit Zuyd natuurlijk voor haar friet, Oogst Goudsmeden voor haar ‘Bloemencollectie’, Slagerij Woorts voor haar filet americain én ossenworst en Recht & Rond voor al haar ‘haute frituur’. De toekenning van het keurmerk betekent dat zij zich hebben bewezen binnen de waarden: innovatie, creativiteit, duurzaamheid en vakmanschap.

Dan een nieuwtje over ons kersverse lid Fiorito, die naast zijn prijswinnende limoncello nu ook lemon-infused rum in het assortiment heeft. Net als Fiorito’s limoncello, won dit drankje een prestigieuze zilveren medaille op de International Wine & Spirits Competition in Londen. Salute!

De analoge vormgever en drukker LetterpressAmsterdam heeft weer een serie najaarscursussen voor je klaarstaan. Van korte, persoonlijke workshops tot vijfdaagse cursussen: het aanbod zie je hier.

Tot slot, een nieuwtje uit het midden van Amsterdam Made! Zoals jullie misschien al wisten, zullen een aantal van onze foodmakers de bezoekers van het Amsterdam Maker Festival (19-21 aug) voorzien van een natje en een droogje. De voorbereidingen van ons eigen Amsterdam Made Café zijn al in volle gang en het belooft een mooi weekend te worden. De ruimte van ons café bevindt zich onderin het gebouw van de Makerversity op het Marineterrein. We zijn open van 13.00 tot 22.00 dus we zien je daar!