Amsterdamse makers zetten producten in de etalage van Het Shoplokaal

Het Shoplokaal is een online etalage waar producten van Amsterdamse makelij een podium krijgen. Klik je op een product, dan word je direct doorgelinkt naar de webshop van de desbetreffende ondernemer. Zo koop je producten bij de bron en weet je dat het geld in de juiste zakken terecht komt. 

Het assortiment

Het Shoplokaal is een verzameling producten van bedrijven uit de Metropoolregio Amsterdam, van starters tot gevestigde namen. Zo kun je er terecht voor koffiebonen van Gosling, zeep van Zeepziederij Borssenburg, worst van Brandt en Levie, sieraden van Oogst en fietsen van Roetz-Bikes. Het aantal makers van de Amsterdam Made Community blijft groeien en daarmee ook het assortiment in Het Shoplokaal.

Screening van producten

Niet elke Amsterdamse ondernemer kan met zijn of haar product in Het Shoplokaal terechtkomen. Daar gaat een screening door een jury aan vooraf. Marit Timmerman, managing director van Amsterdam Made, vertelt: “Onze onafhankelijk jury kijkt naar de kernwaarden duurzaamheid, creativiteit en vakmanschap. Bedrijven moeten daarnaast in Amsterdam gevestigd zijn en – voor zover mogelijk – binnen de landsgrenzen produceren.”

Consument
Ze vervolgt: “De consument heeft doorgaans weinig tijd zich écht goed te verdiepen in de achtergrond van alledaagse producten. In Het Shoplokaal hebben wij die research al gedaan. Daardoor weet je dat je goede producten koopt, bij de juiste bedrijven. Dat scheelt de consument tijd en de makers hebben zo een extra platform om hun product aan te bieden. Een win-win dus.”

Het Shoplokaal is te bezoeken via de website van Amsterdam Made: www.locallymade.nl/shop