De Amsterdamse Maakwereld: #05

Pasen
Iedereen viert pasen anders. Sommigen beginnen met een gezellig ontbijtje met het hele gezin en gaan daarna naar de kerk, anderen verstoppen paaseitjes in het park en kijken met genot toe hoe hun kinderen hard zoeken naar de kleurrijk verpakte chocolade, en weer anderen drinken margarita’s en eten chili con carne. Ach, zo heeft iedereen wel een traditie. Brouwerij ‘t IJ viert het paasfeest, ook traditiegetrouw, met de alom bekende PaasIJ. PaasIJ is een frisse, kruidige lentebok met een goede balans tussen fruit, koriander, mout en hop. Zolang de voorraad strekt beschikbaar bij het proeflokaal van Brouwerij ‘t IJ, verschillende café’s en slijterijen.

Op Eerste Paasdag organiseert Appelkruimel&Fris een brunch met (uiteraard) appelkruimel en eieren bij Bakkerij Iambe op de Bilderdijkstraat. De opbrengsten hiervan gaan naar Iambe, een onderdeel van de Raphaëlstichting, die zorg biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Je bent van harte welkom vanaf 11:11. Tickets kunnen aangeschaft worden via deze link.

Ook Kesbeke viert Pasen en maakt speciaal voor de feestdagen koshere komkommers, zodat iedereen kan genieten van lekker tafelzuur. Kesbeke heeft ons bovendien een beetje verast en verblijd met een emaille bord van het Amsterdam Made keurmerk, prominent op hun fabriek bevestigd om aan te tonen dat ze gecertificeerd zijn.

Kesbeke-emaille-bord

Duurzame kledingkast
Studio JUX en O My Bag zijn door Voor de Wereld van Morgen uitverkozen tot een van 7 duurzame merken die in je kledingkast moeten hangen. Kleding van Studio JUX wordt bij hun eigen fabriek in Nepal gemaakt van biologische, natuurlijke of gerecyclede materialen. Zo kunnen ze hun kleermakers verzekeren van goede werkomstandigheden en een eerlijke loon. O My Bag ontwerpt tassen in Amsterdam die volledig eerlijk in India worden gemaakt. De tassen zijn gemaakt van leer gelooid zonder chemicaliën, een zeldzaamheid in de leerindustrie.

Van 28 maart tot 4 april heeft Daphny Raes, ontwerpster van prachtige tassen en accessoires, een pop-up shop op de Huidenstraat in de Negen Straatjes. Verzeker jezelf van beeldige tassen uit de nieuwste collectie, bijzondere unieke stuks. Als bonusje zijn er ook brownies. Wat wil je nog meer?

Upcycling evenement
Indusigns heeft aangekondigd in september een bijzonder evenement in Amsterdam te hosten: het Upcycling en Design Evenement met workshops, challenges en producten. De organisatie staat nog in de kinderschoenen en ze zijn hard op zoek naar partners en deelnemers die zich bezig houden met upcycling. Kijk hier voor meer informatie over het evenement.