De Amsterdamse Maakwereld: Week #43

Afgelopen week heeft Amsterdam Made heel wat leuke dingen meegemaakt. In een krappe Toyota Aygo hebben we de tocht naar Eindhoven gemaakt, een ervaring die het helemaal waard was om de mooie producten en ontwerpen te zien die werden gepresenteerd gedurende de Dutch Design Week. Onder andere Studio Roex, House of Thol, Waarmakers, Frederike Top Design, Veloretti en Boulton Eyewear hebben producten of concepten getoond op dit festival, het grootste ontwerpevenement van Noord-Europa.

De volgende dag zijn we uitgenodigd in het bijzondere Grachtenmuseum, waar luxe Amsterdams horlogemerk Fromanteel haar eerste automatische uurwerk lanceerde: Pendulum. Pendulum is vernoemd naar een van de eerste uurwerken van klokkenmaker Fromanteel, bekend in de 17e eeuw omdat het destijds het meest nauwkeurige uurwerk ter wereld was!

Fromanteel Pendulum

En niet alleen Fromanteel heeft een nieuw product. Fietsenmerk VanMoof heeft een nieuw damesmodel, de stevige doch vrouwelijk Queen. En Travelteq bracht de Briefcase Double uit, een grotere aktetas die ruim genoeg is voor een korte zakenreis.

Op het PINT Bokbierfestival heeft Dubbelbok van Brouwerij ’t IJ de tweede prijs ontvangen voor Beste Dubbelbockbier van 2015. Een hele mooie prestatie voor een heerlijk biertje waar je de rest van het seizoen nog van kunt genieten (met een stevige 9,5% gaat hier de slogan “geniet, maar drink met mate” best goed op). We hebben verder nog een klein beetje biernieuws: Gebrouwen door Vrouwen heeft een stuk gekregen in de winter editie van Summum Woman, een online magazine en winkel voor vrouwen met stijl.

Om aandacht te creëren voor Movember, de jaarlijkse actie waarbij mannen in de maand november een snor laten staan voor prostaatkanker, geeft Jameson 46 customized houten petten en 6 fietskratten weg, gemaakt door TWO-O. De hoofdprijs is een handgemaakte Jameson fiets. Het enige wat je hoeft te doen om kans te maken op deze mooie prijzen is drie vragen te beantwoorden, die vind je hier.