De Amsterdamse Maakwereld: week #45

Brouwerij ‘t IJ won een bierprijs, in het hol van de Belgische leeuw. Maarliefst 1100 bieren werden ingezonden voor de Brussels Beer Challenge en de jury bestond uit 75 internationaal vooraanstaande bierkenners. De prijs ging uit naar hun IJwit bier, in de categorie DubbelWit. Proost!

Hamers is druk aan het maken geweest en voegt nieuwe tassen toe aan haar collectie. Ook NOtoys heeft nieuwe ontwerpen: houten kinderkapstokken in de vorm van goed gehumeurde dieren. Zo hangen je kids voortaan altijd hun jas op!

Het Amsterdamse initiatief Indie Brands wijkt uit naar 010 en opent een pop-up store in Rotterdam. Uncover Lab zoekt het nog verder van huis en opent een winkel in het Schotse Edinburgh! Daarvoor zijn zij op zoek naar getalenteerde illustrators in de regio van de Schotse hoofdstad. Ken jij zo’n creatieveling? Laat het ze weten!

De fietsenmakers van VANMOOF breidden hun imperium ook een stukje verder uit en openden vorige week een zaak in… Berlijn! VANMOOF verkoopt hun fietsen nu al in meer van dertig landen. Lekker bezig jongens!