Voorstelrondje: Atelier Phi, Patrimonia & The Knitwit Stable

Bij Amsterdam Made voelen we ons regelmatig geluksvogels: iedere maand ontmoeten we de tofste nieuwe makers die zich bij het netwerk aansluiten. En wij zijn de beroerdste niet; dat geluk delen we graag! Vandaag stellen we je voor aan niemand minder dan Atelier Phi, Patrimonia en The Knitwit Stable.

Atelier Phi

Atelier PHI is opgericht door Philine van Zinnicq Bergmann, een bedrijfskundige met multinational marketingervaring. Toen Philine in 2013 in China woonde, ontstond het idee voor Atelier PHI. Ze kwam in aanraking met op maat en smaak gemaakte kleding op zogenaamde tailormarkten, waar ze buiten haar werkdagen niet weg te slaan was. Tijdens fabrieksbezoeken en reizen door het land realiseerde zij zich de enorme fysieke en emotionele afstand tussen de koper en maker van kleding en de impact hiervan op mens en milieu. Zou dit niet in Nederland kunnen, maar dan op een duurzame manier? Zo ontstond Atelier PHI: een hedendaags kledingatelier in hartje Amsterdam waar nieuwkomers uit Syrië aan de slag kunnen. Lees hier meer over Atelier PHI

Patrimonia

Patrimonia bestaat uit een team van vier personen: Esther Mutsaers, John Coppens, Nienke van Hassel en Otto Storm van ‘s Gravesande. Toen ze in 2015 aan Patrimonia begonnen hadden ze nog totaal geen idee wat ze zichzelf hiermee op de hals haalden, maar wat zijn ze trots op het resultaat van hun harde werk en dankbaar voor iedereen die ze daarbij geholpen heeft! Esther, John, Nienke en Otto houden alle vier enorm van de stad Amsterdam en haar prachtige verhalen. Deze gedeelde passie heeft er voor gezorgd dat ze binnen twee jaar een geheel nieuw bordspel hebben kunnen maken. Met Amsterdam in de hoofdrol. Lees hier meer over Patrimonia.

The Knitwit Stable

Reina Ovinge werkte meer dan vijfentwintig jaar als inkoopster en producent in de mode-industrie. Na bijna twintig jaar in de brei-industrie te hebben gewerkt en talloze malen in fabrieken en spinnerijen te zijn geweest, vond ze het inspirerend en verhelderend om in China zelf een week achter de breimachines te staan. De inspanning en arbeid achter een vestje met een uiteindelijke verkoopprijs van € 19,95 werd pijnlijk duidelijk. Na de verkoop van haar succesvolle bedrijf Fully Fashion, waarmee ze miljoenen stuks produceerde voor merken en grootwinkelbedrijven, startte ze The Knitwit Stable: een minifabriek in het dorpje Baambrugge waar ze op duurzame wijze garen en wol produceert van haar eigen angorageiten en schapen. Lees hier meer over The Knitwit Stable.

The Knitwit Stable

Wil jij je ook aansluiten bij ons inspirerende netwerk? Neem dan hier een kijkje!