Slagerij Woorts

Sponsor van Amsterdam Made

Slagerij Woorts is één van de sponsors van Amsterdam Made en helpt daarmee de kleinere makers uit de regio, die nu staan waar Slagerij Woorts ooit begon.

“Ik vind dat iedereen een kans verdient als hij of zij leuke en goede ideeën heeft.”

Slagerij Woorts opende in 1964 de deuren van de winkel op de Maasstraat. Sinds de start zijn de ossenworst en filet americain de meest populaire producten van de slagerij. Jarenlang produceert Woorts dit achterin de slagerij, in dezelfde ruimte waar het vlees voor de winkel werd uitgebeend. Met de introductie van nieuwe, strengere hygiëneregels werd het bedrijf in 1989 gedwongen om de productie van hun worst en filet americain te verhuizen naar een grotere locatie. Het werd Abcoude, onder de rook van Amsterdam. De slagerij is inmiddels overgenomen, maar in Abcoude maakt Woorts nog steeds iedere week een grote hoeveelheid ossenworst en filet americain die wordt geleverd aan verschillende grossiers en supermarkten.

Slagerij Woorts is onder andere BRC-gecertificeerd en een groot deel van de producten heeft het Beter Leven keurmerk met twee sterren of het Bio Keurmerk met drie sterren, waar ze natuurlijk ontzettend trots op zijn.

De beste tip voor startende makers van Peter Woorts: “Heel dichtbij jezelf blijven. Dat kan je onthouden en dat kan je verkopen.”

Hét motto van Slagerij Woorts: “Wat goed is, is goed.”

Slagerij Woorts is ook als maker aangesloten bij Amsterdam Made. Lees hier meer over Woorts en bekijk de producten.