Juiciety

Let’s juice up society!

Juiciety
Pieter Lieftinckweg 3C
Zaandam
Naar de website

Cheryl Simson

Founder

Juiciety – Juice + Society – maakt verse sappen, waarbij Surinaamse roots de rode draad zijn binnen de onderneming. Ontstaan uit frustratie en noodzaak om een bijdrage te leveren aan een gezonder Amsterdam Zuidoost.

Over de maker
Juiciety is in 2015 in Amsterdam Zuidoost opgericht door Cheryl Simson en Bettina Perremuto. Zij kwamen erachter dat Amsterdam Zuidoost tot één van de ongezondste stadsdelen van Amsterdam behoort. Hier moest iets mee gedaan worden! In 2018 openden ze samen de eerste (pop-up) juicebar in Amsterdam Zuidoost. De pay off van het merk is Let’s juice up society! ‘Juice up’ betekent een verandering teweegbrengen waardoor je je levendiger, energieker en krachtiger voelt.

In 2020 besloot Bettina een andere richting op te gaan, maar organiseerden ze nog wel gezamenlijk de eerste editie van het Juiciety Festival in Amsterdam Zuidoost. Daarna veranderde het concept van B2C naar B2B, waarbij Cheryl samen met haar vader met verschillende vaste afnemers in Amsterdam werkt.

Het productieproces & duurzaamheid
Juiciety ondersteunt niet alleen de gezondheid en het welzijn van de lokale gemeenschap, maar viert het ook de rijke culinaire tradities van de Surinaamse keuken. Het assortiment bestaat uit 11 heerlijke sappen met een mix van fruit en Surinaamse/Caribische groente hoog in voedingswaarde – bijvoorbeeld de bittere sopropo, tayerblad en amsoi. Er wordt geen gebruik gemaakt van extra toevoegingen zoals suiker, kleur- en geurstoffen en E-nummers. De sappen worden geproduceerd in Zaandam en zijn verkrijgbaar op verschillende locaties in Amsterdam.

Juiciety x Naturebar
Juiciety en zeepmerk Nature Bar hebben de krachten gebundeld. Het resultaat; een heerlijke soapbar met de pulp van het sapje Lovebomb erin verwerkt. Door het pulpafval van het Lovebomb-sap te hergebruiken, krijgt ‘afval’ een nieuwe betekenis!

Cheryl Simson

Founder