Ninekarat

by Nadine Kieft

Kraijenhoffstraat 137b
Amsterdam
0203583337
Naar de website

Nadine Kieft

Oprichtster

Ninekarat is the younger sister brand van Nadine Kieft Jewelry. De sieraden worden in eigen atelier in Amsterdam gemaakt van 9 karaat gerecycled goud. Ninekarat wil empoweren om je hart te volgen, om geen blad voor de mond te nemen, om je hoofd boven het maaiveld uit te steken. De sieraden zijn als talismans die je helpen herinneren om altijd op zoek te gaan naar je innerlijke spark.

Over de maker
Nadine Kieft begon ooit als goudsmid vanuit haar huiskamer. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een merk: Nadine Kieft Jewelry. Nadine runt haar atelier in Amsterdam in een oud schoolgebouw, waar ze ook vijf mensen in dienst heeft. In oktober 2022 startte zij haar tweede merk, Ninekarat. “Hiermee wil ik mijn sieraden voor een groter publiek bereikbaar maken, gezien 9 karaat goedkoper is dan 14 karaat goud”, vertelt Nadine.

“Ik vind het ook belangrijk om Ninekarat op de kaart te zetten als een merk dat wil empoweren. Sieraden kunnen een anker zijn, een talisman. Ik wil met Ninekarat bijdragen aan een positief zelfbeeld. Je bent al goed zoals je bent. Soms moet je alleen nog die spark vinden die je innerlijke vuurtje aanwakkert.”

Het productieproces
De sieraden van Ninekarat by Nadine worden gemaakt in het atelier in Amsterdam. “We kiezen ervoor om lokaal te produceren. Dat is niet het goedkoopst, maar wel zo duurzaam. Daarnaast willen we de beste kwaliteit leveren en dat gaat alleen als we er zelf bovenop zitten.” De modellen van de sieraden worden eerst in was gemaakt en daarna gegoten door een edelmetaalgieterij. Na het gieten werkt het team van Nadine de sieraden af. “We maken ze op maat, solderen en polijsten en zetten stenen er in. Het restmateriaal wordt opgevangen en daar maken wij weer plaat en draad van. Het goud waar wij en de gieterij mee werken is gerecycled.”

Over 9 karaat goud
9 karaat goud bestaat uit 37,5 % puur goud. De rest is bijzet, zoals zilver en koper. Omdat het massief 9 karaat is en dus niet verguld, kan de kleur er niet vanaf slijten. De kleur van de 9 karaat sieraden van Ninekarat zijn bijna niet te onderscheiden van 14 karaat geelgoud.

Nadine Kieft

Oprichtster