De Amsterdamse Maakwereld: #03

Spannend Nieuws voor de Maakwereld!
Ten eerste is deze prachtige stad een modemerk rijker, een duurzame kledinglijn die geschikt is voor iedereen (en je moeder!). Maak kennis met Appelkruimel&Fris, het coole hippe hipster merk dat – heel losjes geïnspireerd door het uiterst modieuze Abercrombie&Fitch – een nieuwe wending geeft aan wat het betekent om “hip” te zijn. Met de kledinglijn is voor echte mensen, kan iedereen die weleens een mindere dag heeft gewoon een trui dragen. De opbrengsten van de truien gaan naar Bakkerij Iambe. De foto’s (te zien in bovenstaand beeld) zijn genomen door Iris Duvekot.

Goed nieuws voor de Tijdmakers! Hun parfum “Eau d’Amsterdam: Scent of the Elm Trees” is geselecteerd tot “Best of Amsterdam” en wordt opgenomen in de collectie van de Amsterdam Brand Store op Amsterdam CS. Daarnaast is hun Amsterdam Light Festival kunstwerk “178 Bottles, 1 Message” een permanent podium gegeven bij de ingang van Station Sloterdijk.

Tijdens de IPON Awards 2016 heeft het maakonderwijs een duw in de rug gekregen met de uitreiking van de Stimulerings Award. Door kinderen vanaf een jonge leeftijd te introduceren aan ambacht, creativiteit en technologie zal de maakwereld in de komende jaren hopelijk alleen maar blijven groeien.

Dit weekend zal er tijdens het Taste of Holland Festival in de Jaarbeurs in Utrecht uitgebreid aandacht besteed worden aan alles wat met eten te maken heeft. Het programma is gevuld met leuke activiteiten, zoals de Lefebvre Wijnproeverij, BBQ Masterclasses, een Biercollege en veel meer verschillende workshops en andere uitdagingen. Als een van de weinige non-food deelnemers is ook Kywie uitgenodigd om haar mooie (en praktische!) wijnkoelers tentoon te stellen. Maak kennis met de wijnkoelers bij de stand van Kywie, De Pier Scheveningen en tijdens de VIP borrel van de Jaarbeurs.

Nog meer leuk nieuws van Kywie: ze breidt tijdelijk haar collectie uit met een wollen kruik gemaakt van Texels schapenvacht. Deze late maar oh-zo-koude winter heeft een zilver lijntje gekregen! De kruik is te bestellen via info@kywie.com.

Leuk voor Makers
In het weekend van 13 en 14 februari vindt weer 24H Oost plaats, een etmaal vol leuke avonturen in het oosten van de stad. Op de zaterdag is er een open dag bij de Openbare WerkPlaats, de cursuslocatie voor iedereen die wil leren hout en metaal te bewerken. Je kan je ter plaatse opgeven om deel te nemen aan een van hun korte workshops, zoals smeden, houtdraaien en lassen. Bij de Openbare WerkPlaats kan iedereen terecht die zelf niet beschikt over een eigen werkplek en toch professionele hout- en metaalbewerkingsmachines nodig heeft om te werken en te groeien. Gebruik deze mogelijkheid om meer te leren over de mogelijkheden. Inschrijven als nieuwe gebruiker van de WerkPlaats kan die dag voor € 10,- (ipv. € 25,- ex. BTW).

In het kort
Brouwerij ‘t IJ heeft in samenwerking met Ciel Bleu een Imperial Stout gemaakt met de Trinitario bonen van de Chocolatemakers.
Brouwerij Wispe uit Weesp zal op 21 februari te zien zijn tijdens een uitzending van Nederland Proeft op RTL4. Kijken dus!
Tijdens de Voedsel Anders Conferentie, een weekend gewijd aan het verduurzamen van de voedselindustrie, zal Hemp Collective een praatje geven over de rol van hennep in de toekomst van ons eten.