De Amsterdamse Maakwereld: #04

Met veel trots nieuwe keurmerken uitgereikt
Deze week kondigen wij vol trots aan dat vier nieuwe makers het Amsterdam Made keurmerk mogen ontvangen: Wool & Water, Pim Dekkers Contemporary Designs, DamPlank en IJscuypje. Zij hebben het keurmerk verdiend door kwalitatief hoogwaardige producten op de markt te brengen die creatief, innovatief en duurzaam zijn. Het uitreiken van het Amsterdam Made keurmerk is een initiatief van gemeente Amsterdam, en heeft het doel de groei en verduurzaming van de lokale maakindustrie te stimuleren.

Oedipus Brewing wordt nóg duurzamer
Oedipus Brewing is dankzij 175 investeerders, Sungevity Nederland en Zonnepanelendelen 24 zonnepanelen rijker! Daarmee gaan ze aan de slag om nieuwe bieren te maken met zonne-energie van hun eigen dak. Ze denken aan een frisse pale ale of een mooie Berliner Weisse met fruit. Gemaakt mét en vóór de zon.

Hippe én innovatieve elektrische fiets
Bij het woord elektrische fiets denk je niet meteen aan een hip model. Roetz-Bikes wilt met het model Roetz Vigour + bewijzen dat het anders kan. Roetz Vigour + ziet eruit als een strakke racefiets, niet alleen het design is modern maar de samenwerking met de Iphone App zorgt ervoor dat het model ook nog eens High Tech is. Met functies zoals zien hoe hard je rijdt, motor handmatig instellen en zelfs op slot zetten van de fiets via de app wordt het een ware belevenis om met de Roetz Vigour + op pad te gaan.

Nieuw product van Mr Maria
Mr Maria komt met de schattige Miffy-Beanbag. Volgens Mr Maria is de Nijntje zitzak perfect om je zorgen te vergeten. Het lieve uiterlijk van de zitzak zorgt voor een zachte uitstraling in je interieur.