De Amsterdamse Maakwereld: #06

Nieuwe keurmerken uitgereikt!
Het keurmerk wordt uitgereikt aan kwalitatief hoogwaardige producten die passen binnen de kernwaarden: creativiteit, innovatie, duurzaamheid en vakmanschap. ‘Er waren weer flink wat aanvragen deze ronde. We hebben ze met zorg bekeken en hebben er zes met het keurmerk beloond. De rest hebben we feedback gegeven zodat zij een volgende keer mogelijk tóch het keurmerk krijgen.’ aldus Nathan Wiersma, voorzitter van de keurmerk commissie. VANMAX, Waarmakers, Studio ROOF, Lepelboom, BALKONBAR en ’t Amsterdammertje nogmaals gefeliciteerd!

MKB lenteborrel 2016
Op 22 maart vond de MKB lenteborrel plaats in de Stadsschouwburg met als thema global or local. Amsterdam Made was erbij en werd vaak genoemd als vernieuwend en goed initiatief! Het volle programma bestond uit de sprekers: tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki met een presentatie over de trends globalisering en lokalisering. Berry Marttin van Rabobank deelde zijn visie op de wereldwijde voedselmarkt. Wethouder Pieter Litjens, die inviel voor burgermeester van der Laan, sprak over de meerwaarde van de lokale maakindustrie voor Amsterdam. Als afsluiter een panelgesprek tussen Dirk Lubbers van Heineken Experience en onze eigen maker: Patrick Hendrikse van Brouwerij ’t IJ! Kortom, het was een zeer verrassende en leerzame middag.

maakwereld

UNBEGUN komt met de Albert Cuyp backpack
Sinds gisteren is de Albert Cuyp backpack van UNBEGUN te koop via hun officiële webshop. Het ontwerp is minimalistisch vormgegeven en biedt ruimte voor een 15 inch laptop.  De witte backpack is compleet gevoerd met een sterkte waterafstotende stof en is lokaal geproduceerd van Amsterdamse marktzeilen.

Damplank showt keurmerk met brandstempel
Vorige maand ontving Damplank het Amsterdam Made keurmerk. Een week geleden zagen we dit berichtje op Facebook voorbij komen; ‘KIJK Nou! de nieuw gemaakte brandstempel met het logo van Amsterdam Made!! Net opgehaald bij Posthumus… ff wat proefstempels branden, het ruikt weer heerlijk! sta ook wel beetje trots te stempelen natuurlijk.’ Natuurlijk delen we dit trots met Damplank. Afgelopen week stond Damplank op de Pure Markt in het Frankendaelse park!