De leukste evenementen in februari

De – wat leek op een eindeloos grijze – januarimaand is achter de rug en we beginnen stiekem al uit te kijken naar de lente. Er verschijnen af en toe weer wat blauwe luchten en we hebben zin om weer op pad te gaan. Gelukkig is er ook deze maand genoeg te doen in Amsterdam. Tijd om alle evenementen in februari op een rij te zetten.

Evenementen in februari

Heel februari – Brandt & Levie Choucrouterie – Amstelstraat 9, Amsterdam (voormalig Brasserie Flo)

Worstmakers Brandt & Levie runnen de hele maand februari samen met chef Timo de Beurs en maître Ard Muntjewerf een Choucrouterie. Een pop-up restaurant waar zuurkool met worst op het menu staat. Er wordt een driegangenmenu geserveerd, waar zelfs vegetariërs van mee kunnen prikken. Het restaurant opende op 1 februari en is nog de rest van de maand op donderdag, vrijdag en zaterdag open. Reserveer nu het nog kan door te appen of te bellen naar 06-41062231.

3 t/m 7 februari – Week van de Circulaire Economie – Verschillende locaties

Van maandag 3 februari tot en met vrijdag 7 februari 2020 staat Nederland volledig in het teken van de circulaire economie. Ook in Amsterdam worden verschillende evenementen georganiseerd om dit hot topic onder de aandacht te brengen en circulaire ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun verhaal vertellen over de transitie naar een circulaire economie. Check de website van de Week van de Circulaire Economie voor evenementen in de buurt!

Evenementen in februari

22 februari – The Hoxton Market: Sustainababy Edition w/ Naïf Care – The Hoxton, Herengracht 255, Amsterdam

De maandelijks terugkerend Hoxton Market – inderdaad, in het bekende Hoxton Hotel – staat in februari volledig in het teken van duurzame alternatieven voor jouw kleintje. Van babykleding, tot verzorgingsproducten en speelgoed. Welke merken je er tegenkomt, lees je hier.

22 & 23 februari – Chocoa Chocolade Festival – Beurs van Berlage, Amsterdam

In het derde weekend van februari vindt misschien wel het lekkerste event van het jaar plaats in Amsterdam: het Chocoa Chocolade Festival in de Beurs van Berlage. Twee dagen lang kun je je onderdompelen in de wondere wereld van chocolade. Benieuwd wat je er allemaal kunt verwachten? Check de website!

amsterdamse evenementen in september

29 februari & 1 maart – The Maker Market – De Hallen, Amsterdam

Je ziet ‘m maandelijks voorbijkomen in deze rubriek en dat is natuurlijk niet voor niets. The Maker Market in De Hallen is hét maakevent van de stad. Eens per maand verzamelen de leukste maakbedrijven zich in De Hallen om hun product en het verhaal erachter aan het grote publiek te tonen. Het perfecte moment om cadeautjes in te slaan of natuurlijk lekker voor jezelf te shoppen.