Locally Made kerstpakket

Het Locally Made kerstpakket zit vol duurzame producten, gemaakt op eigen bodem! Lees op deze pagina meer over de merken in het pakket.

MEUQ DESIGN Telefoonhouder Amsterdam

MeuQ Design maakt woonaccessoires, spellen en originele gifts met een duurzame tint. Alles wordt lokaal in eigen huis ontworpen en geproduceerd, met passie voor duurzaamheid, oog voor de eindgebruiker en zoveel mogelijk van reststromen. Deze telefoonhouder in de vorm van een grachtenpand is een functionele, sfeervolle én duurzame toevoeging voor op ieders bureau, nachtkastje of gewoon op tafel.

BITESWELOVE Crunchy corn

Bij BitesWeLove maken ze tussendoortjes die je een goed gevoel geven. Omdat die niet alleen je lekkere trek stillen, maar ook voedzaam zijn. Gezond, zonder een concessie te doen op smaak. De Crunchy Corn Cool & Creamy is de BitesWeLove variant op maïs snacks. Deze bite is helemaal vegan, glutenvrij en vezelrijk, heeft die niet te missen creamy smaak en vooral: de ultieme crunch.

WILDER LAND Sparkling (on)kruiden ijsthee

WilderLand maakt thee van kruiden die groeien in het Nederlandse landschap. Met het inzaaien van meer inheemse (on)kruiden krijgen we steeds meer gezonde weilanden en akkers. De bloemen van deze kruiden trekken zo weer insecten aan die hard nodig zijn voor het bestuiven van gewassen. De Wilder Land (on)kruiden ijsthee is getrokken van de (on)groene blend, heerlijk sparkling en met een heel klein beetje suiker.

FARM BROTHERS Dark Chocolate Sea Salt Cookies

Farm Brothers maakt heerlijke, biologische en vegan koekjes met een missie. De baksels worden iedere week vers gemaakt met drie soorten graan (spelt, haver, rogge) en zijn grotendeels volkoren. Ze worden gezoet met ongeraffineerde suikers zoals oerzoet en rijststroop en bevatten weinig zout en vet. Daarnaast bevatten de koekjes geen ei, palmolie of enige smaak- geur- en kleurstoffen. De heerlijke biologische koekjes met donkere chocolade & zeezout in dit pakken zijn onweerstaanbaar!

DE 7 DEUGDEN Blond Bier 6,5%

Brouwerij de 7 Deugden is een sociale onderneming. Hier worden heerlijke bieren gebrouwen door mensen voor wie op dit moment een baan ergens anders niet vanzelfsprekend is. Hiermee wil de brouwerij een voorbeeld en bron van inspiratie zijn voor andere ondernemingen. Maar vooral voor bierliefhebbers, om te genieten van de gewone én bijzondere bieren. Dit blond biertje heeft extra veel karakter door de toevoeging van een bijzonder aromatische hop.

THULL’S Chili Jam

THULL’S maakt pickles van diverse soorten groente, ingemaakt op mooie cider- of wijnazijn. Fijne condimenten zoals chili jam, mosterd en wijngelei en probiotische frisdranken zoals Waterkefir en Kombucha. De Thull’s Chili Jam in dit pakket is fris, zoet en pittig tegelijk. Heerlijk bij geitenkaas, bij zoete aardappel friet, een tosti of een viskoekje.

DUTCH HARVEST Hennepthee Bio, Simply Hemp

Dutch Harvest maakt hennepthee van Nederlandse bodem. Hennep wordt al eeuwenlang gebruikt voor vele verschillende doeleinden, van kleding en zeilen tot eten en drinken. Tegenwoordig wordt het echter voornamelijk met marihuana geassocieerd, maar hennep is veel veelzijdiger, en is perfect voor het maken van thee. Nee, van de Dutch Harvest hennep thee zal je niet high worden. De Simply Hemp is een ontspannende thee om te landen na een drukke dag en lichaam en geest tot rust te brengen.

JOHN ALTMAN Popcorn Seasalt

Er zijn te veel tussendoortjes met onnodige toevoegingen en ongezonde ingrediënten. Dit moet en kan anders, vinden ze bij John Altman. Daarom zijn hun snacks 100% natuurlijk, ambachtelijk gemaakt en zonder onnodige toevoegingen of e-nummers. Ook hebben ze een duurzame missie; ze opereren CO2 neutraal en 1% van de omzet wordt geïnvesteerd in het planten van bomen. In dit kerstpakket ontvang je een zak Seasalt Popcorn; ambachtelijke gepopte popcorn met een vleugje zeezout en bereid met heel veel liefde.

CHOCOLATE MAKERS Bio Fairtrade reep

In Amsterdam staat de chocoladefabriek van Chocolatemakers. Hier maken ze de chocolade van boon tot reep zelf, met veel aandacht en ambachtelijke machines. Dit doen ze met ‘single origin’ bonen die rechtstreeks worden ingekocht bij cacaoboeren, van drie verschillende oorsprongen met elk een eigen verhaal. Sinds 2019 produceert Chocolatemakers solar-powered en emissie-vrij. In dit pakket vind je de Salty Caramel Melk reep. Chocolatemakers heeft hiervoor de populaire melkchocolade uit Peru gebruikt en heerlijke stukjes karamel en Las Palmas zeezout toegevoegd.

HOLIE Granola Protein Crunch

Holie is een impact-bedrijf uit Amsterdam en gelooft dat je business als een kracht moet gebruiken om het goede te doen. Holie heeft de eerste granola gemaakt met 0% toegevoegde suiker en 20% eiwit. Het is lekker, knapperig en goed voor de planeet. Per zak die wordt gekocht, vergroent Holie 3.5 vierkante meter land, wat helpt om de opwarming van de aarde tegen te gaan! De Granola Protein Crunch is een langzaam geroosterde mix met heerlijke hazelnoten, amandelen, zaden en 20% eiwit.

KESBEKE Amsterdamse mini augurken

Kesbeke, opgericht in 1948, is de enige overgebleven inleggerij van echte Amsterdamse Tafelzuren. Het familiebedrijf, in 1948 opgericht in een keldertje aan het Waterlooplein, wordt sinds 1999 geleid door Oos, derde generatie Kesbeke. Met het verdwijnen van de tuinderijen in de omgeving worden de augurken nu niet meer in Amsterdam geteeld, maar het vakwerk – het inleggen in zuur – zal altijd in de fabriek in Amsterdam blijven gebeuren. De augurken blijven favoriet, daarom vind je ze in het Amsterdam Made pakket.

Weet je dat we ook een Amsterdam Made kerstpakket hebben? Meer info vind je hier.