Mooie Corona-initiatieven uit onze Community

Door COVID-19 hebben veel (kleine) ondernemers te maken met tegenslagen. Zaken en winkels die gesloten moeten worden, productieproblemen en simpelweg teruglopende inkomsten. Het zijn onzekere tijden en daarom willen wij – als stichting Amsterdam Made – er juist ook nu voor de makers zijn. Binnen de Community zijn al een aantal mooie initiatieven ontstaan waar anderen wellicht inspiratie uit kunnen halen of aan kunnen bijdragen. We zetten ze op een rij en zullen deze rij blijven aanvullen. Heb je zelf een mooie aanvulling? Stuur een mail naar redacteur Agnes.

Initiatieven

Support Your Locals

Met een aantal producenten die normaal aan de horeca leveren, levert Brandt & Levie een box direct aan de consument, samen met MOMA, Instock, Bakkerij MAMA en Lindenhoff. Voor € 45 krijg je een heerlijk pakket vol zuivel, vlees, brood en groenten. Nu bestelbaar binnen de ring van Amsterdam. Exclusief € 5 verzendkosten. Bestel hier!

The Maker Store online

De fysieke winkel van The Maker Store in De Hallen heeft zijn deuren helaas moeten sluiten, maar online zijn ze nog wel open! Je kunt je medemakers dus supporten door online inkopen te doen. Check de webshop van The Maker Store hier!

Gosling Coffee voor thuis

Ben je thuis aan het werk en mis je een goede kop koffie? Gosling Coffee staat voor je klaar! Ze hebben verschillende blends (voor zowel een filter- als espressomachine) die je thuis kunt gebruiken. Stuur ze een berichtje via Instagram of mail direct naar contact@goslingcoffee.com. Zo help je niet alleen een social enterprise, maar ook de koffieboeren.

Chef Centraal

Een aantal van onze food- en drankmakers is aangesloten bij Chef Centraal! Zij zijn een vernieuwende horecaleverancier, maar bezorgen nu ook bij de consument aan huis. Denk bijvoorbeeld aan de heerlijke kaasjes van Dikhoeve, knapperige tosti’s van De Tweede Jeugd, pittige salsa’s van El Jefe, zalige jams van Potverdorie! en nog veel meer!

Koop kaas, noten en bier in plaats van wc-papier

Brouwerij De 7 Deugden heeft onder het mom van #koopkaasnotenenbieripvwcpapier twee mooie pakketten samengesteld met Kaasboerderij van Sloten om thuis van te genieten:

Pakket 1, € 27,50
– 6 biertjes
– 750 g kaas
– 250 g verse notenmix

Pakket 2, € 50
– 12 biertjes
– 2x 750 g kaas
– 2x 250 g verse notenmix

Bestellingen lopen via bestellingen@de7deugden.nl. Pin bij bezorgen. Bezorging in overleg, in regio Groot-Amsterdam.

Kitchen Republic box

Als onderdeel van hun Stay Healthy & Buy Local initatief lanceerde Kitchen Rebublic de Local Market Box. Hij is er in twee varianten: een food box en een beverage box. Onderstaande prijzen zijn exclusief € 5 verzendkosten.

Food Box € 45:
Een box gevuld met lekkernijen zoals kimchi, soep en zuurkool.

Beverage Box € 30:
Een box met heerlijke drankjes van o.a. Amsterdam Tinto, Lowlander Beer en Dutch Harvest.

Digitale #vrijmibo van Lowlander (incl. Spotify playlist)

Een van de dingen gemist wordt tijdens het thuiswerken: de vrijdagmiddagborrel. Om die pijn iets te verzachten heeft Lowlander een fantastische Spotify playlist gemaakt die je natuurlijk opzet onder het genot van een Lowlander biertje (hier online te bestellen). Een ander leuk idee van de laaglanders: organiseer met je vrienden of collega’s een digitale proeverij!

El Jefe Survival Kit

Zin in Snacks? El Jefe heeft de perfecte survival kit voor je samengesteld: twee kilo nacho’s plus salsa (in de smaken verde, picanto of vulcan). Bestel via salsa@eljefeprimosalsa.com!

The Ketchup Project abonnement

Nooit meer zonder je favoriete saus zitten? Neem een abonnement op The Ketchup Project! Daarmee zorg je er niet alleen voor dat je zelf een goed gevulde koelkast hebt; je steunt tegelijkertijd tomatenboeren in Kenia waarvan oogst anders vernietigd zou worden. Kosten? € 12,50 per kwartaal!

Online breiles van Wool & Water

Heb je onverhoopt tijd over en wil je graag een nieuwe hobby oppakken? Ga breien! Alice van Wool & Water geeft online breiles en leert je de fijne kneepjes van het vak. Check haar website voor meer informatie en de kosten! Let op: de lessen worden in het Engels gegeven.

Wild van Wild webshop

Wild van Wild heeft een webshop gelanceerd! De mannen bieden er het beste vlees, in pakketten of gewoon los. Wat dacht je van het borrelpakket, om die vrijdagmiddagborrel thuis net wat gezelliger te maken, of een proefpakket voor een lekkere BBQ in je achtertuin. Check de webshop hier!

Project Amsterdamse Mondkapjes

Ken of ben jij iemand die goed overweg kan met de naaimachine? En beschik je zelf over een naaimachine? PAM (Project Amsterdamse Mondkapjes) needs YOU! PAM zorgt dat de kapjes die door jou gemaakt zijn, in het PAM atelier worden gewassen, voltooid met vormdraad, ingepakt en gedistribueerd. Je kunt de stof en het elastiek bij PAM (Regenbooggroep locatie, Derde Schinkelstraat) ophalen. Het enige wat je nodig hebt, is een naaimachine en enige naai-ervaring! Er zijn al meer dan 150 studenten en vrijwilligers aan de slag (waaronder ook Makers Unite), maar alle beetjes helpen! Dus wil je ook iets doen? Mail naar mailvoorpam@gmail.com voor meer informatie en de instructies.

Locals Noord

Woon je in Noord in wil je de lokale bedrijven daar graag supporten? Bestel dan de Locals Noord box! In de box vind je onder andere een lekkernij van Potverdorie!, maar ook een voucher voor brood, koffiebonen van Keppler en kaas van Kef. Kosten? € 50, excl. € 5 bezorgkosten. Mail naar localsnoord@gmail.com om een bestelling te plaatsen.

Support Locals Oost

Woonachtig in Oost? Ook daar kun je je buurtbedrijven ondersteunen. Daar is namelijk een deli borrelpakket gelanceerd, met onder andere lekkernijen van Thull’s en De Bakkerszonen. Kosten? € 45, bestellen kan hier!

Ik Blijf Thuis Box

Een mooie box waar drie van onze makers in te vinden zijn, voor iedereen die thuis (aan het werk) is en wel wat lekkers kan gebruiken:

Met deze box maak je niet alleen jezelf (of natuurlijk iemand anders) blijf, je steunt tevens vier sociale ondernemers. Je bestelt de box voor € 35 (incl. verzendkosten) via deze link.

The Karma Box

Eet je vegan of wil je een plantaardiger dieet? Neem dan een abonnement op The Karma Box. Een box die iedere maand wordt gevuld met de lekkerste producten, alle 100% plantaardig. In de box vind je onder andere El Jefe en The Ketchup Project. Bestellen kan via de website!

The Stillery x Two Chefs Brewing Handgel

The Stillery en Two Chefs Brewing hebben de handen ineengeslagen en zijn handgel gaan produceren. Van bier dat anders over de datum zou gaan hebben de bedrijven desinfecterende handgel gemaakt, die ze vervolgens hebben gedoneerd aan de Voedselbank Amsterdam. Mooi werk!

De Tweede Jeugd Webshop

Kan jij tijdens het thuiswerken wel een lekkere lunch gebruiken? Dan hebben we goed nieuws! De Tweede Jeugd – die de allerlekkerste tosti’s van Amsterdam maken – hebben een webshop geopend! Je hoeft de tosti alleen nog even zelf onder de grill te leggen en je lunch is klaar. Bestel ook gelijk de crostini en crackers van De Tweede Jeugd mee, want ook die zijn niet te versmaden! Check de webshop hier.

Zaanse Bierbox

Om de weekenden thuis net wat gezelliger te maken is er de Zaanse Bierbox! Een doos vol Zaans lekkers met daarin speciaalbieren van Breugem, een heerlijk kaas- en notenpakket van Le Cockelon, een pakje gesneden Serranoham en een pakket met verschillende lekkere worstsoorten van La Cordobesa. € 32,95, bestellen doe je hier.