De leukste retailers in Amsterdam

Hoe gemakkelijk online shoppen ook is: de magie van offline shoppen zul je virtueel niet snel ervaren. Het product kunnen vasthouden, eraan ruiken, het advies van enthousiaste verkoopmedewerkers. En hoewel veel winkels sluiten, is er in Amsterdam nog genoeg retailaanbod om je shophart sneller te laten kloppen. Van concept stores tot avondwinkels: we zetten onze vijf favoriete retailers voor je op een rij.

The Maker Store

Een winkel die uiteraard niet in dit lijstje mag ontbreken is The Maker Store. De plek waar Amsterdam Made kantoor houdt én waar veel van onze makers met hun product liggen. Een slogan ‘Voor, door en over makers’ verklapt het al: dit is de plek om unieke producten te kopen van lokale makers en originele merken. De winkel organiseert tevens iedere maand The Maker Market, die recht voor de deur plaatsvindt in de Hallen. Tijdens de markt kun je kennismaken met de makers en de verhalen achter de producten.

o.a. in het assortiment: El Jefe, Wool & Water, Dumpies

Local-Goods-Store01

Hutspot

Een van de eerste concept stores die in Amsterdam opdook was Hutspot aan de Utrechtsestraat. Een totaal nieuw retailconcept. Concept stores zijn een soort miniwarenhuizen waar allerhande producten verkocht worden. Die producten komen veelal van de hand van jonge bedrijven die op een vooruitstrevende manier produceren. Zo ook bij Hutspot. Hutspot biedt een unieke combinatie van tijdloze mode, innovatief design en lokale kunst. Ze streven ernaar een toegankelijk platform te creëren voor jonge designers en artiesten en bieden ze de kans hun product te verkopen tussen gelijkgestemde merken.

o.a. in het assortiment: SMPL, Blom&Blom, The Ketchup Project

De Avondmarkt

Voor veel inwoners van Amsterdam-West is het een klassieker: De Avondmarkt. Een plek waar je dagelijks tot middernacht terecht kunt voor boodschappen. Bij het begrip avondwinkel denken veel mensen al snel aan hogere prijzen dan de reguliere supermarkt, maar dat is bij De Avondmarkt anders. Voor een eerlijke prijs kun je hier terecht voor de lekkerste producten. Daarnaast hebben ze duurzaamheid hier hoog in het vaandel en gebruiken ze LED-verlichting, scheiden ze hun afval, is er groene stroom en zijn alle koelingen voorzien van glazen deuren.

o.a. in het assortiment: Chocolatemakers, Brouwerij ‘t IJ, Brouwerij de 7 Deugden

de-avondmarkt

Sterk Amsterdam

Een andere avondwinkel die inmiddels een begrip in de stad is, is Sterk op de De Clerqstraat. Hoewel je er tot laat in de avond terecht kunt voor een mooie selectie aan producten, weten vooral veel mensen Sterk te vinden vanwege hun grote assortiment aan speciaalbier en sterke dranken.

o.a. in het assortiment: Lowlander Beer, Amsterdam Tinto, Veld Tulpenvodka

I Amsterdam Store

Tot slot een winkel die veel mensen wellicht voorbijlopen op Amsterdam Centraal, maar toch echt de moeite waard is: de I Amsterdam Store. Ja, er komen veel toeristen, maar juist in deze winkel zijn ze trots op de bedrijven die Amsterdam based zijn. Heb je binnenkort een keer wat tijd over voordat je in de trein of op het pontje stapt? Wandel dan zeker even binnen!

o.a. in het assortiment: Patrimonia Games, Cre8, Kesbeke

Ben jij een Amsterdam Made maker en wil je in een van deze Amsterdamse winkels liggen met jouw product? Neem dan contact op met Community Manager Marlijn. Heb jij een winkel in Amsterdam en wil je graag partner worden? Klik hier!