Duurzame BBQ: de ultieme, lokale producten voor het barbecueseizoen

Het barbecueseizoen is na een aantal flink zonnige dagen in volle gang. Nu is een barbecue in de meeste huishoudens niet de duurzaamste manier van eten. Dat kan anders! Vandaag geven we je tips voor een duurzame BBQ met lokale producten: van dingen die op de grill belanden tot items waarmee je die – duurzame – hamburgers kunt flippen. Lees je mee?

Gereedschap

Voor een geslaagde grillsessie is goed gereedschap van groot belang. Dat is waar een groot deel van onze makers komt kijken. Neem Daddy’s Brand. Daddy’s brand is een Amsterdams label dat producten voor vuur en voedselbereiding vervaardigd. Zij hebben dus alles in huis voor jouw diner al fresco. Zo is er de Firetable (een nieuwe generatie barbecue) de Grabber (de perfecte tang), en de Leather Glove (een handschoen om de boel veilig te houden). Check de website voor meer info!

Maar voordat het voedsel op de barbecue belandt, moet het natuurlijk nog bereidt worden. That’s where Damplank comes inDamplank is de ideale snijplank voor buiten, aangezien de opstaande randen ervoor zorgen dat het eten óp de plank blijft, en niet op de grond belandt. Tegelijkertijd is het een ideaal dienblad door de handvatten.

Ten slotte wil je natuurlijk je drankjes ook koel houden tijdens warme zomeravonden. Maak kennis met Kywie: de leukste drankkoeler van het land, als je het aan ons vraagt. Niet alleen zorgt-ie ervoor dat je geen lauwe wijn hoeft te sippen, hij staat ook nog eens ontzettend leuk op tafel. Wat wil je nog meer?

Óp de barbecue

Goed, dan zijn we aangekomen bij het gedeelte dat favoriet is voor de meesten: eten! En reken maar dat je dat lokaal kunt scoren. Onze favorieten zijn de vleeswaren van Brandt en Levie en Wild van Wild. Wat dacht je van jalapeno en cheddar worstjes? Of wildzwijnburgers? Daar loopt het water toch van in je mond? Tip: bij Brandt en Levie hebben ze een heus BBQ-pakket, ideaal! Ook voor de vegetariërs zijn er talloze opties om op de grill te leggen. Zo hebben de mannen van Mister Kitchen de allerlekkerste vegaburgers in hun assortiment.

Verse worst Brandt & Levie

Voor erbij

Geen barbecuesessie is compleet zonder een kakelvers stokbrood, toch? Bij De Bakkerszonen weten ze daar wel raad mee! Wat je daar op doet? Heerlijke spreads van Bokall. Een hamburger kun je geen hamburger noemen zonder pickles, en ook die vind je binnen de Amsterdamse grenzen. Wat dacht je van augurken van Kesbeke of ingelegde groenten van Thull’s?

salsa verde en salsa picante

Tot slot een grote favoriet op de Nederlandse buitentafel: sauzen. Verruil je standaard tomatenketchup eens door die van The Ketchup Project of de enige echte bananenketchup van Pass the Peas. Satésaus? Die maak je zelf op basis van VANMAX Pindakaas. Kan jouw hamburger wel wat pit gebruiken? Smeer dan zeker Zaanse Sambal op je broodje. En last but not least mag ook El Jefe salsa niet ontbreken.

Bier, wijn of wat sterkers?

Een categorie waarin het moeilijk kiezen wordt, is drank. Want de bierbrouwerijen in Amsterdam zijn allang niet meer op één hand te tellen. Een greep uit het assortiment: Brouwerij ‘t IJ, Lowlander Beer, Brouwerij Kleiburg, Oedipus, Brouwerij de 7 Deugden, Brouwerij Breugem, Brewboys en Gebrouwen door Vrouwen. Geen bier- maar een wijnliefhebber? Dan ben je bij Chateau Amsterdam en Amsterdam Tinto aan het juiste adres.

mannenliefde oedipus

Zin in sterk? Ook dan kom je aan je trekken: Wynand Fockink, Willems Wermoed, Veld Tulpenvodka, Amsterdam Republic, Biospirits, Van Zuylekom – Levert & Co., De Tweekoppige Phoenix, The Stillery Vodka, Fiorito, Gin 1689 en Our/Amsterdam Vodka zitten alle hoog in de alcohol!

Koffie toe?

Is caffeïne in de avond voor jou geen probleem en sluit je je avond graag af met een straffe espresso? Dan raden we je aan de koffiebonen van Gosling eens te proberen. Eenmaal een koffie met hun bonen gemaakt en je wilt niet anders meer! Perfecte kameraad van koffie? Chocola! Die van de Chocolatemakers is onweerstaanbaar!

Duurzame BBQ

Heb jij nog tips voor een duurzame BBQ? Laat het ons weten via social media! Je vindt ons op Facebook en Instagram.